Lux Mundi, la nova experiència a Sant Climent de Taüll

Gaudeix d'una proposta audiovisual singular a Catalunya

Des de finals de setembre, aquells qui visiteu Sant Climent de Taüll podeu gaudir d'una experiència audiovisual singular a Catalunya.

Parlem de Lux Mundi, una experiència audiovisual única amb la creativitat digital de quatre estudis multimèdia catalans de rellevància internacional a l'església de Sant Climent de Taüll, que s'emmarca en la commemoració de l'Any Taüll pel 900 aniversari de la consagració de l'església.

La inspiració d'aquest projecte són els frescos de l'icònic absis de l'església, que es poden veure al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i que a més es poden gaudir in situ sobre l'absis original gràcies a la creació, ara fa 10 anys, d'un màping produït pels estudis de recerca audiovisual Burzon Comenge i Playmodes.

Quatre artistes digitals, comissariats per Antònia Folguera, comunicadora i creadora de continguts de cultura digital, reinterpreten les pintures originals des del seu punt de vista artístic i mitjançant la creativitat digital que els permet la tecnologia actual. Es tracta d'un nou màping que connecta herència cultural i tecnologia digital i representa un pont entre el segle XI i el present per projectar una mirada cap al futur.

Els artistes que participen en el projecte són Alba G.Corral, reconeguda pels seus visuals interpretats en directe; l'estudi Hamill Industries, que destaquen per un enfocament que barreja tecnologia analògica i digital; Desilence, un duo d'artistes visuals amb llarga experiència fent escenografies virtuals per teatre, dansa i música; i l'artista emergent MASSO, especialista en entorns immersius i projecció en cúpules "full dome". Tots ells acompanyats d'una banda sonora a càrrec de Tarta Relena, que amb les seves veus actualitzen el cançoner tradicional de la Mediterrània.

Lux Mundi és un projecte que combina patrimoni i innovació i alhora fa valdre la creativitat digital a Catalunya, que en aquesta ocasió ret homenatge al nostre llegat cultural projectant-lo, mitjançant l'art i la llum, cap al futur.

El nou màping es pot visitar a partir del 22 de setembre durant els caps de setmana i festius. Les entrades ja es poden adquirir al web del Consorci de la Vall de Boí.

El projecte Lux Mundi és una iniciativa del Departament de Cultura a través de les direccions generals d'Innovació i Cultura Digital i de Patrimoni Cultural.

FONT: Patrimoni - Generalitat de Catalunya

 
Destaquem