Lectures d'estiu per descobrir el patrimoni català

Amb un bon llibre, pots viatjar per tot Catalunya des de casa!

És estiu, temps de vacances per a moltes persones, i aquest és un bon moment per gaudir de la lectura. I si a més de gaudir del plaer de llegir, descobreixes el patrimoni de Catalunya amb aventures que el tenen com a protagonista, què més es pot demanar?

Tot seguit proposem lectures, recomanades per patrimoni.gencat.cat, amb les quals, a través d'històries sorprenents, descobrireu el patrimoni cultural, com a protagonista o com a escenari on passa la narració. N'hi ha per a tots els gustos!

 

Tresors de Catalunya

Tresors de Catalunya

1 - "Tresors de Catalunya"

Tresors de Catalunya, de Daniel Romaní, us proposa un recorregut per les peces més extraordinàries del nostre patrimoni cultural, amb grans fotografies i tota mena de curiositats sorprenents, pensat per esperonar-nos a (re)descobrir peces del patrimoni català amb molta història al darrere.

La Catalunya dels artistes

La Catalunya dels artistes

2 - "La Catalunya dels artistes"

La Catalunya dels artistes, d'Aure Farran Llorca i Jordi Bes Lozano, és una invitació a conèixer els paisatges que van inspirar 20 artistes cèlebres que van viure a Catalunya. Un llibre que ens porta de ruta per una vintena de paisatges catalans que van inspirar i modelar les creacions de grans artistes de la pintura, l'arquitectura o l'escultura, incloent-hi noms que mereixen més ressò, com ara Olga Sacharoff, Lluïsa Vidal, Emília Xargay o Núria Llimona.

Catalunya, plató de cinema

Catalunya, plató de cinema

3 - "Catalunya, plató de cinema"

Catalunya, plató de cinema, de Daniel Romaní, ens porta als principals escenaris de Catalunya on s'han rodat pel·lícules i sèries de totes les èpoques, tant de producció catalana com d'altres països. Girona (Joc de trons), Manresa (Plácido), Tossa (Pandora y el holandés errante), Terrassa (La teranyina), Vilafranca del Penedès (Habitacions tancades), Cervera (Vida privada) i, per descomptat, Barcelona, són alguns dels nombrosos llocs que visita, molts dels quals han quedat associats per sempre a obres de la pantalla.

El patrimoni Unesco a Catalunya

El patrimoni Unesco a Catalunya

4 - "El patrimoni Unesco a Catalunya"

El patrimoni Unesco a Catalunya, d'Aure Farran Llorca, és una invitació a conèixer les tradicions i els paisatges catalans que han rebut el reconeixement de patrimoni cultural de la humanitat per part de la Unesco. A Catalunya tenim la sort de tenir una quarantena d'elements considerats patrimoni cultural de la humanitat per part de la Unesco, una mostra més de la gran riquesa del nostre país, fruit de la nostra història i les nostres tradicions: des de l'art rupestre fins a l'arquitectura gaudiniana i des de la Patum de Berga fins als castellers.

Cases amb història

Cases amb història

5 - "Cases amb història"

Cases amb història, de Daniel Romaní, ens descobreix les llars on van néixer, viure i treballar catalans cèlebres d'àmbits diversos —política, cultura, ciència...— de totes les èpoques, però especialment dels segles XIX i XX. A través de l'arquitectura, dels mobles, dels objectes personals, de la decoració... de les estances de les cases que visita, el llibre ens transporta, amb un estil acurat i proper i amb un tarannà curiós i amè, a l'època en què va viure cada personatge.

Cerca i troba

Cerca i troba

6 - "Cerca i troba"

Els diferents volums de Cerca i troba t'ofereixen hores i hores de diversió per a tota la família amb una col·lecció de llibres multilingües per cercar i trobar. Per exemple, amb el volum "Museus de Catalunya", cerca i troba més de 250 objectes i curiositats en una visita sorprenent als 27 museus de patrimoni industrial de Catalunya.

La Catalunya ibera

La Catalunya ibera

7 - "La Catalunya ibera"

La Catalunya ibera, de Núria Armengol i Clàudia de Puig, és el primer llibre que acosta als infants la importància de la cultura ibera a Catalunya. Una història per conèixer com la Catalunya ibera és la primera pedra per entendre d'on venim.

Allò que va passar a Cardós

Allò que va passar a Cardós

8 - "Allò que va passar a Cardós"

Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona, és una novel·la on un guàrdia civil és assassinat a la vall de Cardós una nit de neu del 1965. Les causes i les conseqüències del crim travessen un territori sacsejat per les obres d'un gran complex hidroelèctric. La vida dels habitants de la vall es transforma. S'hi respiren aires nous, la guerra queda lluny, arriben la televisió, el sis-cents, el turisme, el twist i el biquini. Descobreix-ho...

Escollida pels déus

Escollida pels déus

9 - "Escollida pels déus"

A l'Empúries grega, una dona lluita per canviar el seu destí. És el fil conductor de la novel·la Escollida pels déus, de Maria Carme Roca. Amb l'Empúries grega com a escenari, les lluites i les intrigues esclataran barrejant-se amb les passions personals. I a la seva ombra, la sivella d'una cortesana anirà deixant unes cicatrius difícils d'esborrar.

Rere els murs

Rere els murs

10 - "Rere els murs"

Rere els murs, de Núria Esponellà, ens trasllada a la segona meitat del segle XII. Fustigat per la tramuntana, el monestir de Sant Pere de Rodes s'alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. Dins els seus murs, hi viu la comunitat de benedictins que, entre d'altres, acull en Sebastià, administrador de l'hospital de pelegrins, i en Blai, un noi orfe que, en descobrir l'amor, sentirà una necessitat irrefrenable de conquerir la seva llibertat... Però són temps convulsos...

Descobriu-ne més, en aquest enllaç.

Més informació
 
Destaquem