La nit de Sant Joan no pot faltar a taula una bona coca de Sant Joan, una de les postres més típiques de Catalunya, fetes a base de brioix, crema i fruites confitades. Tant si la prepareu a casa seguint aquesta senzilla recepta, com si la compreu a un dels forns o pastisseries que les posen a la vostra disposició, hi ha un seguit de curiositats que potser no sabieu:
- Abans es menjava amb vi dolç o ranci, tradició que, en molts casos, encara es manté, però el cava va guanyant protagonisme.
- Té una mida estàndar, el doble de llarg que no d'ample i amb les vores arrodonides.
- La fruita confitada més habitual per guarnir-la són les cireres, les rodanxes de taronja i els trossets de meló, amb el seu carcaterístic color verd.
- A pagès es creia que la coca s'havia de consumir a l'exterior, perquè menjar-la a dins de casa portava mala sort.
- Només a la ciutat de Barcelona, cada any se n'acostumen a vendre unes 900.000 unitats.