Sabadell m'agrada

juntament amb Terrassa, és la campital del Vallès Occidental

 

Sabadell és, juntament amb Terrassa, la capital de la comarca del Vallès Occidental. És la cinquena ciutat amb més població de Catalunya, amb més de 200.000 habitants. Se situa al centre de la comarca, a uns vint quilòmetres de Barcelona, i limita amb els municipis de Castellar del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Terrassa.

 

El riu Ripoll passa per l'est de la ciutat al llarg de 7 quilòmetres, separant el nucli principal de Sabadell d'alguns barris com ara Torre-romeu o Poblenou. Pel que fa al clima, és mediterrani, dins del subgrup de clima mediterrani Prelitoral Central. Els estius són força calorosos i els hiverns frescos, amb forces dies de boira a l'hivern.

 

Les restes arqueològiques trobades a la zona de Can Roqueta i Can Gambús indiquen que el nucli que actualment és Sabadell ja era un poblat de pagesos i pastors fa 3.800 anys. I és que la presència humana a la comarca del Vallès Occidental es remunta a fa aproximadament set mil anys.

 

La ciutat destaca per ser pionera en la Revolució Industrial de Catalunya dins el sector tèxtil convertint-se, a mitjan segle XIX, en la ciutat llanera més important de l'Estat, fet que li va merèixer el sobrenom de "la Manchester catalana". De fet, encara avui es poden veure nombroses xemeneies i vapors, dels quals molts han esdevingut equipaments municipals.

  

  

 
 
Destaquem