La Ruta del Carrilet: d'Olot a Girona amb bicicleta

Aquest traçat de 54 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter

 

 

QUILÒMETRES: 54 Km

DIFICULTAT: Mínima

PAVIMENT: Sauló compactat

ALTITUD MÀXIMA: 620 m (coll d'en Bas)

ALTITUD MÍNIMA: 70 m (Girona)

 

La Ruta del Carrilet Olot-Girona és una via verda que uneix les dues ciutats per l'antic camí ferroviari que feia aquest trajecte. Les vies verdes són camins exclusius per a la circulació a peu i en bicicleta, excepte en alguns trams urbans i zones compartides. Són espais agradables, apartats del trànsit, segurs i accessibles, aptes per persones de qualsevol edat i condició física, fins i tot per a persones amb mobilitat reduïda.

  

Les vies verdes de Girona han estat guardonades diverses vegades i permeten anar des de l’encisador Pirineu gironí fins a la càlida Costa Brava a cop de pedal o en una grata caminada. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d´Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d´en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat, condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització. 

 

La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S'inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l'antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona. La via que antigament unia la Garrotxa i el Gironès permet ara conèixer els recursos naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el castell d'Hostoles i els nuclis urbans d'Anglès, Sant Feliu de Pallerols i Girona, entre altres. Espais com les deveses de Salt o de Girona s'integren així mateix en aquesta ruta, que transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s'han fet dels recursos hidràulics del riu.

 

Per planificar bé la vostra ruta, visiteu el web de les Vies Verdes.

 

Via Verda Olot-Girona | Cedida

 

 

A més, aquest mes de maig se celebra el festival ENNATURA'T amb motiu del mes de les activitats a la natura de la Costa Brava i del Pirineu de Girona

 

ENNATURA’T, el festival de les activitats a la natura, t’ofereix durant tot el mes de maig la possibilitat de gaudir d'una cinquantena d'activitats i propostes en espais i parcs naturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en el marc de l’Any de la Bicicleta i la Sostenibilitat

 

Així com una nova trobada Instagram your city el pròxim 1 de maig que es completa amb el concurs #InstaEnnaturat entre l'1 de maig i el 4 de juny on pot prendre-hi part  qualsevol usuari que publiqui fotografies originals i creatives amb les etiquetes #InstaEnnaturat #InCostaBrava #InPyrenees i que contribueixin a difondre els atractius i la diversitat naural en motiu de l'Ennatura't i de la marca Costa Brava Pirineu de Girona.

 

Coneix ENNATURA’T i tot el calendari d'activitats previstes per aquest mes de maig a un click.

CONSELLS

 

• Respectar sempre l’entorn

Un paper llençat a la muntanya trigarà uns tres mesos a biodegradar-se, una llauna uns 10 anys, els plàstics entre 100 i 1.000 anys, i el vidre uns 4.000 anys. Per tant, endú-te la teva brossa a casa i no llencis mai res, la natura no vol cap residu teu!

 

• Planificar la sortida

Prepara l’excursió, documenta’t i informa’t. Ah!, i abans de fer la sortida, comunica les teves intencions a algun conegut o familiar, d’aquesta manera hi ha algú que sap el teu recorregut.

 

• Anar amb companyia

Sempre és més recomanable anar d’excursió acompanyat per no patir un accident sol i tenir suport. Entre la colla, cal que adapteu la sortida a les vostres possibilitats.

 

• La meteorologia

Abans de sortir, informa’t del temps, a Internet trobaràs molts webs; et recomanem http://meteomuntanya.cat

 

• El mapa i la brúixola

Sí, avui dia els aparells són molt avançats, però el mapa i la brúixola de tota la vida no et deixaran a l’estacada per motius de bateries...

 

• El material

Equipa’t adequadament, segons el clima i les condicions, però sobretot no oblidis dur aigua, un impermeable, una petita farmaciola, una manta tèrmica per si de cas i uns mitjons de recanvi.

 

• Conviure i gaudir

Recorda que la natura és un sistema ecològic que no ha desequilibrar-se amb la teva visita, per tant, no malmetis res i deixa-la tal com és perquè la resta també en puguem gaudir.

 
Destaquem