Quan ja hem passat l'equador del mes d'abril, a Catalunya, ja fa olor de Sant Jordi. I és que el 23 d'abril és festa grossa a casa nostra. I com no pot ser d'altra manera, a més de gaudir de la llegenda del cavaller més nostrat, també gaudim de la gastronomia de la jornada. Podem fer-ho menjant el tradicional pa de Sant Jordi, i també perparant un boníssim pastís per a l'hora de les postres.
Avui us proposem fer un Pastís de Sant Jordi amb crema cremada i maduixes.
INGREDIENTS:
- Pa de pessic (el podeu fer prèviament, o comprar-lo fet)
- 300 grams de crema catalana
- Una dotzena de maduixes
- 100 grams de sucre de llustre
- 3 cullerades d'Anís del Mono
- Suc de mitja taronja
ELABORACIÓ:
- Comencem per agafar el pa de pessic que ens servirà de base del pastís. Si l'hem fet nosaltres a casa, hem d'esperar que s'hagi refredat del tot.
- Tallem la part superior com si fos un disc, i la retirem (ja tenim berenar) per quedar-nos amb la molla a vistes.
- En un bol, barreja el suc de mitja taronja i l'anís.
- Escampa la barreja per la part de dalt del pa de pessic amarant bé la molla.
- Per sobre, estén la crema catalana (que també la podeu fer vosaltres mateixos) fins que quedi ben llisa.
- Cobrim la crema amb el sucre, i cremem la part superior.
- Per al toc final de Sant Jordi, renta les maduixes i parteix-les per la meitat.
- Ara, escampa-les per sobre de la crema formant les quatre barres de la senyera.
I ja tenim a punt les postres per Sant Jordi!