De tots i totes és conegut el pastís de Sant Jaume. La "Tarta de Santiago" que de segur heu degustat si heu visitat Galícia. Doncs bé, aquestes postres boníssimes les podem preparar a casa per celebrar el dia 25 de juliol, dia de Sant Jaume. Us atreviu?
INGREDIENTS:
- 190 grams d'ametlla crua molta
- 250 grams de sucre
- 60 grams d'ametlla crua a trossets
- 5 ous
- 1/4 de la pell d'una llimona ratllada
- 1 culleradeta de canyella
- Mantega i sucre glacé
ELABORACIÓ:
- En un bol gran, posem les ametlles i el sucre.
- Ho barregem bé, i després afegim els ous, d'un en un, continuant barrejant amb una forquilla.
- Quan tinguem una massa de textura fina, afegim la canyella i la ratlladura de la llimona.
- Ho tornem a barrejar tot.
- Ara, untem amb mantega un motlle per a forn d'uns 20-22 cm.
- Posem la barreja que tenim preparada.
- Ho coem al forn, prèviament escalfat a 200°, uns 30 minuts.
- Quan estigui lleugerament daurat, traiem el pastís del forn i el deixem refredar.
- Ja en fred, el desemmotllem i el col·loquem en una safata.
- Ara toca guarnir-lo! Prepareu un motlle de la creu típica de Sant Jaume en paper, i poseu-la al centre del pastís.
- Amb un colador, repartiu sucre glacé per sobre el pastís, i retireu la creu, amb cura.
Ja el teniu preparat per gaudir-lo!