Vols fer el Pastís de Sant Jaume a casa?

El 25 de juliol té postres pròpies, i també les podeu trobar a Catalunya

De tots i totes és conegut el pastís de Sant Jaume. La "Tarta de Santiago" que de segur heu degustat si heu visitat Galícia. Doncs bé, aquestes postres boníssimes les podem preparar a casa per celebrar el dia 25 de juliol, dia de Sant Jaume. Us atreviu?

INGREDIENTS:

  • 190 grams d'ametlla crua molta
  • 250 grams de sucre
  • 60 grams d'ametlla crua a trossets
  • 5 ous
  • 1/4 de la pell d'una llimona ratllada
  • 1 culleradeta de canyella
  • Mantega i sucre glacé

ELABORACIÓ:

  • En un bol gran, posem les ametlles i el sucre.
  • Ho barregem bé, i després afegim els ous, d'un en un, continuant barrejant amb una forquilla.
  • Quan tinguem una massa de textura fina, afegim la canyella i la ratlladura de la llimona.
  • Ho tornem a barrejar tot.
  • Ara, untem amb mantega un motlle per a forn d'uns 20-22 cm.
  • Posem la barreja que tenim preparada.
  • Ho coem al forn, prèviament escalfat a 200°, uns 30 minuts.
  • Quan estigui lleugerament daurat, traiem el pastís del forn i el deixem refredar.
  • Ja en fred, el desemmotllem i el col·loquem en una safata.
  • Ara toca guarnir-lo! Prepareu un motlle de la creu típica de Sant Jaume en paper, i poseu-la al centre del pastís.
  • Amb un colador, repartiu sucre glacé per sobre el pastís, i retireu la creu, amb cura.

Ja el teniu preparat per gaudir-lo!

Més informació
 
Destaquem