Quan arriba el dia de Reis no hi poden faltar a taula les postres típiques d'aquest dia: el Tortell de Reis. Amb forma d'anella, tradicionalment va farcida de massapà i decorada amb fruita confitada o fruits secs. I al seu interior conté dues sorpreses: una fava i un rei. Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros és coronat amb la corona daurada de cartó que decora el centre del pastís, mentre que qui es troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.
Descobrim com fer-ne un de casolà per aquestes festes:
INGREDIENTS
Per a la primera part de la massa:
10 g de llevat premsat
35 g d'aigua
75 g de farina
Per a la segona part de la massa:
35 g de sucre
20 g de llard
250 g de farina
2 g de sal
1 ou
ratlladura de llimona
65 g d'aigua
Per al massapà:
150 g de pols d'ametlla
150 g de sucre
aigua
Per a la decoració:
fruites confitades a voluntat
10 g sucre bolado o esponjat

PREPARACIÓ
Primera part de la massa:
Triturem el llevat premsat amb la mà en un bol, i hi afegim l'aigua, batent-ho a mà.
Hi afegim la farina i ho mesclem a mà fins a aconseguir una massa homogènia.
Tapem la barreja amb un drap de cuina, i ho deixem reposar en un lloc tebi, a uns 22 graus.
La massa ha de doblar el seu volum. Trigarà uns 20 minuts.
El massapà:
Mesclem la pols d'ametlla i el sucre.
Quan estiguin ben barrejats hi afegim l'aigua i fem una massa tova que no es trenqui.
Enfarinem una superfície i en fem un xurro, col·locant-hi a l'interior el rei i la fava.

Segona part de la massa:
A la màquina de pastar posem el sucre, la sal, el llard, la ratlladura de llimona i l'aigua.
Quan estigui ben desfet, afegim l'ou i la farina.
Amassem fins que ens quedi ben elàstica i hi afegim la massa amb llevat.
Amassem fins que tota la barreja quedi ben elàstica.
Estirem la mescla sobre el marbre amb forma de xurro, hi posem el massapà a sobre i l'embolcallem amb la massa. El massapà ha de quedar a l'interior com un farcit.
Ho tapem amb un drap de cuina, i ho deixem fermentar per segon cop, durant dues hores, fins que torni a doblar el seu volum.
Un cop ha llevat el pintem amb ou i el decorem, posant-hi les fruites confitades i el sucre.
Ho coem al forn a 230 graus durant uns vint minuts.