Suquet de rap amb escamarlans i gambes

Catalunyamagrada.cat

 

Amb l'arribada de les festes, la varietat a la taula està en el gust. Proposem un plat senzill per deliciós per llepar-se els dits, suquet de rap amb escamarlans i gambes.

 

INGREDIENTS

 

1 quilo de rap.

  

8 escamarlans.

  

8 gambes.

  

1 litre de fumet de peix.

  

2 tomàquets ben madurs.

  

2 cebes de figueres.

  

50 g. d'avellanes.

  

2 llesques de pa.

  

4 alls, julivert, safrà.

  

1 cullerada de pimentó vermell.

  

1 copa de vi blanc.

  

1 copa de brandi.

  

4 patates.
Rap
Rap | Cedida

 

PREPARACIÓ

 

Netejar el peix i tallar-lo a rodanxes.
En una olla amb aigua, bullim durant 45 minuts el cap del rap amb peix de sopa, ho salpebrem i posem una fulla de llorer. Colar-lo i guardar-lo a la nevera.
En una paella petita amb oli calent, fregim els alls, les ametlles i el pa torrat. Ho retirem del foc, afegim el safrà i ho triturem.
En una cassola de ferro amb oli fregim les gambes i els escamarlans.
Fregim el rap enfarinat dos minuts per cada costat.
Fem la ceba amb oli a foc lent durant uns 45 minuts. Quan estigui transparent afegim el pebre vermell i el tomàquet ratllat, coent-ho fins que quedi com melmelada.
Afegim la picada, el vi blanc i el brandi. Ho mesclem tot amb el sofregit.
Hi afegim les patates esqueixades, i després de remenar, afegir el brou.
Tapem la cassola i ho deixem a foc lent sense que deixi de bullir durant uns 15 minuts.
Afegim les rodanxes de rap, i ho coem 5 minuts més.
Afegim els escamarlans i les gambes, i rectifiquem de sal.
Ho deixem a foc lent 5 minuts més, i apaguem el foc.

 
Destaquem