Sopa de Galets farcits

Catalunyamagrada.cat

 

Són diversos els plats tradicionals que no poden faltar als àpats nadalencs. Entre ells, el tradicional plat de sopa de galets, amb carn d'olla. Aquest any, proposem fer-la amb galets farcits. Sorprèn els teus convidats!

 

INGREDIENTS PER AL CALDO:

 

1 cuixa de gallina

  

2 cuixes de pollastre

  

1 carcassa de pollastre

  

1 os de pernil

  

1 os de genoll de vedella

  

Verdura: 6 pastanagues, 1 porro tallat per la meitat, 1 tros d'api, 2 naps, 1 xirivia

  

Uns 3 litres d'aigua

  

S'hi pot afegir un pot de cigrons cuits.

  

Sal

 

INGREDIENTS PER ALS GALETS (Uns 80 per a 4 persones):

 

Galets grossos

  

300 g de carn picada

  

una mica de julivert picat

  

1/2 llesca de pa de motlle remullat en llet

  

1 ou

  

Sal
Galets
Galets | Cedida

 

PREPARACIÓ DEL CALDO:

 

Posar la carn amb dos litres d'aigua en una olla gran. Quan comenci a bullir, afegir la resta de l'aigua. Coure a foc mitjà uns 45 minuts.
Afegir les verdures netes i la sal, i coure mitja hora més.
Posar els cigrons i coure mitja hora més.
Reservar el caldo. Es recomana fer-lo 24 hores abans i conservar-lo a la nevera, per desgreixar-lo.

Galets farcits de carn
Galets farcits de carn | Cedida

 

PREPARACIÓ DELS GALETS:

 

Barrejar la carn picada amb la resta d'ingredients.
Farcir els galets amb l'ajuda d'una mànega o una bossa de plàstic amb un forat a la punta.
Escalfar el caldo. Quan bulli, posar els galets a dintre. Coure els minuts que s'indiquin en funció de la pasta.
Servir ben calent. Si es vol, es pot acompanyar de trossos de carn, cigrons i ou dur.

 
Destaquem