Són diversos els plats tradicionals que no poden faltar als àpats nadalencs. Entre ells, el tradicional plat de sopa de galets, amb carn d'olla. Aquest any, proposem fer-la amb galets farcits. Sorprèn els teus convidats!
INGREDIENTS PER AL CALDO:
1 cuixa de gallina
2 cuixes de pollastre
1 carcassa de pollastre
1 os de pernil
1 os de genoll de vedella
Verdura: 6 pastanagues, 1 porro tallat per la meitat, 1 tros d'api, 2 naps, 1 xirivia
Uns 3 litres d'aigua
S'hi pot afegir un pot de cigrons cuits.
Sal
INGREDIENTS PER ALS GALETS (Uns 80 per a 4 persones):
Galets grossos
300 g de carn picada
una mica de julivert picat
1/2 llesca de pa de motlle remullat en llet
1 ou
Sal

PREPARACIÓ DEL CALDO:
Posar la carn amb dos litres d'aigua en una olla gran. Quan comenci a bullir, afegir la resta de l'aigua. Coure a foc mitjà uns 45 minuts.
Afegir les verdures netes i la sal, i coure mitja hora més.
Posar els cigrons i coure mitja hora més.
Reservar el caldo. Es recomana fer-lo 24 hores abans i conservar-lo a la nevera, per desgreixar-lo.

PREPARACIÓ DELS GALETS:
Barrejar la carn picada amb la resta d'ingredients.
Farcir els galets amb l'ajuda d'una mànega o una bossa de plàstic amb un forat a la punta.
Escalfar el caldo. Quan bulli, posar els galets a dintre. Coure els minuts que s'indiquin en funció de la pasta.
Servir ben calent. Si es vol, es pot acompanyar de trossos de carn, cigrons i ou dur.