S'acosta la celebració de Nadal, i la cuina pren un protagonisme especial durant aquests dies. Tot i les restriccions establertes per aturar el coronavirus, preparar un àpat especial per aquests dies és tota una tradició. Durant els pròxims dies aprendrem algunes de les receptes tradicionals d'aquestes festes a casa nostra.
Avui, aprenem a fer sopa de galets i carn d'olla.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- Mitja gallina
- 3 óssos de vedella
- 3 peus de porc
- 200 grams de cansalada viada
- 100 grams de carn de porc
- 200 grams de botifarra de perol
- 200 grams de botifarra negra
- Mitja col
- 2 pastanagues
- 1 nap
- 6 litres d'aigua
- 100 grams de galets
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre
ELABORACIÓ:
- En primer lloc, preparem el brou per fer la sopa. Així, rentem bé la carn i la bullim lleugerament.
- En una olla gran, posem tota la carn menys les botifarres i el nap amb 6 litres d'aigua.
- Ho deixem coure a foc lent unes 4 hores.
- Passat aquest temps, afegim la col i la pastanaga, i també les botifarres.
- Ho deixem coure tot junt uns 20 minuts més.
- Quan estigui cuit, retirem la carn d'olla i les verdures, i ho trossegem tot.
- Ara, salpebrem el brou, i coem els galets 10 minuts.
- Traieu la carn de l'olla. Desosseu-la i talleu-la a daus de no més de 0,5 cm. Feu el mateix amb la verdura; reserveu-ho. Salpebreu la sopa d'escudella.
- Coeu els galets a la sopa, colada, 10 min.
- Afegim a la sopa la carn i les verdures esmicolades, o en podem fer pilotes, i afegir-les.
I ja està a punt per servir!