És estiu i vora el mar vénen de gust plats preparats amb productes que vénen d'ell. Hi ha mil opcions, i per a tots els gustos. Avui preparem una sípia amb pèsols i patates amb la que us llepareu els dits.
INGREDIENTS:
750 grams de sípia bruta
500 grams
4 patates mitjanes
2 cebes
2 grans d'all
1 farcellet d'herbes
Pebrot vermell i pebrot verd
2 tomàquets madurs ratllats sense pell
1 copeta de vi blanc sec
Aigua o fumet suau
Oli d'oliva verge extra
Sal
Picada amb ametlles torrades, all i julivert, i una miqueta de xocolata negra
ELABORACIÓ:
- Renteu i talleu a daus la sípia, reservant la melsa.
- Sofregir la sípia amb oli d'oliva verge extra fins que deixi anar la seva aigua.
- Afegir la ceba picada i els alls i ho deixem coure tot plegat, amb el farcellet d'herbes, fins que la ceba quedi una mica daurada.
- Afegir els pebrots també tallats petits.
- Deixar coure a foc lent amb la cassola tapada, i quan es vegi cuit, afegir el tomàquet ratllat.
- Afegir el vi i deixar reduir.
- A continuació hi afegim l'aigua o un fumet suau i quan arrenqui el bull, hi tirem els pèsols i les quan estigui a punt d'acabar la cocció afegir la picada.
- Deixar reposar d'un dia per l'altre, i encara estarà més bo!