Sípia amb pèsols i patates

una recepta boníssima per gaudir-ne vora el mar

 

És estiu i vora el mar vénen de gust plats preparats amb productes que vénen d'ell. Hi ha mil opcions, i per a tots els gustos. Avui preparem una sípia amb pèsols i patates amb la que us llepareu els dits.

 

INGREDIENTS:

 

750 grams de sípia bruta

500 grams

4 patates mitjanes

2 cebes

2 grans d'all

1 farcellet d'herbes

Pebrot vermell i pebrot verd

2 tomàquets madurs ratllats sense pell

1 copeta de vi blanc sec

Aigua o fumet suau

Oli d'oliva verge extra

Sal

Picada amb ametlles torrades, all i julivert, i una miqueta de xocolata negra

 

ELABORACIÓ:

 

  • Renteu i talleu a daus la sípia, reservant la melsa.
  • Sofregir la sípia amb oli d'oliva verge extra fins que deixi anar la seva aigua.
  • Afegir la ceba picada i els alls i ho deixem coure tot plegat, amb el farcellet d'herbes, fins que la ceba quedi una mica daurada.
  • Afegir els pebrots també tallats petits.
  • Deixar coure a foc lent amb la cassola tapada, i quan es vegi cuit, afegir el tomàquet ratllat.
  • Afegir el vi i deixar reduir.
  • A continuació hi afegim l'aigua o un fumet suau i quan arrenqui el bull, hi tirem els pèsols i les quan estigui a punt d'acabar la cocció afegir la picada.
  • Deixar reposar d'un dia per l'altre, i encara estarà més bo!
 
Destaquem