Amb la calor de l'estiu ve de gust preparar plats ràpids i bons per poder gaudir el màxim de temps de la platja. Precisament de ben a prop del mar és aquesta boníssima (i fàcil) recepta de sípia: Sípia a la bruta de Vilanova.
INGREDIENTS:
- 1 quilo i mig de sípia
- 1 quilo de patates
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- Julivert
- Mig got de vi blanc
- Oli, sal i aigua
PREPARACIÓ:
- Netegeu bé la sípia i talleu-la a trossos mitjans.
- Partiu els tomàquets per la meitat, talleu la ceba a trossos grans i lamineu els alls.
- Poseu tots els ingredients en cru en una cassola amb oli, menys les patates.
- Saleu-ho tot, i afegiu aigua sense cobrir els ingredients.
- Deixeu-ho coure fins que la sípia estigui tendra.
- Afegiu les patates escapçades i coeu fins que estiguin cuites.
- També podeu afegir mongets o pèsols.
- Llest per servir!