Durant l'època hivernal a Catalunya, una de les tradicions gastronòmiques més esteses és gaudir de les calçotades. Uns àpats per fer en família o amb els amics en els quals els protagonistes són els calçots, i que normalment s'acompanyen amb carxofes i carn a la brasa. Però si hi ha un producte que no pot faltar a taula per menjar amb els calçots, aquest és la tradicional salsa que els acompanya: la salsa Romesco.
T'expliquem com preparar aquesta salsa deliciosa amb una recepta fàcil i senzilla amb la qual triomfaràs a totes les calçotades.
INGREDIENTS:
- 3 nyores
- 150 grams d'ametlles torrades i pelades
- 125 grams d'avellanes torrades i pelades
- 2 llesques de pa torrat
- 1/2 bitxo
- 1 cabeça d'alls escalivats
- 5 tomàquets madurs escalivats
- sal, pebre negre i pebre vermell
- oli d'oliva verge extra
- vinagre
ELABORACIÓ
- Deixeu les nyores a remull amb aigua tèbia durant mitja hora.
- En un morter, poseu el bitxo, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, els alls pelats i els tomàquets i piqueu-ho bé.
- Incorporeu la polpa de les nyores, i torneu a picar.
- Afegiu oli i vinagre, i remeneu bé amb la mà de morter.
- Afegiu sal al gust.
I ja la teniu a punt per degustar-la amb els vostres calçots!