Si parlem de fruites d'estiu a Catalunya, de cap de les maneres ens podem oblidar dels albercocs. Boníssim al natural, en pastissos o receptes ben variades, és, sense cap dubte, una de les estrelles d'aquesta temporada.
A més del seu gust dolç, i textura suau, l'albercoc és molt nutritiu. Conté una quantitat elevada d'aigua (un 90%), té una gran quantitat de fibra, millorant el trànsit intestinal, i té un efecte prebiòtic (nodreix la flora intestinal).
I ara que sabem tot això, que us sembla si preparem un Pastís Tatin d'albercocs?
INGREDIENTS:
- 1 quilo d'albercocs
- 1 làmina de pasta fullada
- 200 grams de sucre
- 100 grams de mantega
- 1 rovell d'ou
ELABORACIÓ:
- Netegem bé els albercocs.
- Els partim per la meitat i retirem els pinyols.
- En un motlle de forn, posem sucre i l'escalfem al forn fins a aconseguir caramel.
- Posem a sobre les meitats d'albercocs i, per damunt, la mantega feta a trossets.
- Ho cobrim tot amb la pasta de full, punxant-la amb una forquilla.
- Pintem amb rovell d'ou batut.
- I ho posem al forn 20 minuts a 200 graus.
- Quan estigui daurada, la traiem del forn.
- Mentre el pastís estigui calent, li donem la volta amb el plat amb el qual la servirem.
I ja està a punt per gaudir-la!