Receptes de temporada: Pastís Tatin d'albercocs

L'albercoc és una de les fruites més preuades a l'estiu a Catalunya

Si parlem de fruites d'estiu a Catalunya, de cap de les maneres ens podem oblidar dels albercocs. Boníssim al natural, en pastissos o receptes ben variades, és, sense cap dubte, una de les estrelles d'aquesta temporada.

A més del seu gust dolç, i textura suau, l'albercoc és molt nutritiu. Conté una quantitat elevada d'aigua (un 90%), té una gran quantitat de fibra, millorant el trànsit intestinal, i té un efecte prebiòtic (nodreix la flora intestinal).

I ara que sabem tot això, que us sembla si preparem un Pastís Tatin d'albercocs?

INGREDIENTS:

  • 1 quilo d'albercocs
  • 1 làmina de pasta fullada
  • 200 grams de sucre
  • 100 grams de mantega
  • 1 rovell d'ou

ELABORACIÓ:

  • Netegem bé els albercocs.
  • Els partim per la meitat i retirem els pinyols.
  • En un motlle de forn, posem sucre i l'escalfem al forn fins a aconseguir caramel.
  • Posem a sobre les meitats d'albercocs i, per damunt, la mantega feta a trossets.
  • Ho cobrim tot amb la pasta de full, punxant-la amb una forquilla.
  • Pintem amb rovell d'ou batut.
  • I ho posem al forn 20 minuts a 200 graus.
  • Quan estigui daurada, la traiem del forn.
  • Mentre el pastís estigui calent, li donem la volta amb el plat amb el qual la servirem.

I ja està a punt per gaudir-la!

Més informació
 
Destaquem