L'estiu ja truca a la porta, i a Catalunya les verdures de temporada ja han canviat. A l'hora de portar-les a la taula, es poden preparar de moltes maneres diferents. Una de les més divertides és elaborant coques que faran les delícies dels sopars a la fresca amb els amics o la família.
Et proposem fer una coca de verdures amb sardinetes, boníssima!
INGREDIENTS:
- 125 grams de farina integral i 125 grams de farina blanca
- 125 ml de cervesa
- Ceba
- Tomàquet pera
- Pebrot verd
- Carabassó
- Sardinetes de llauna
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar la massa barrejant, en un bol, les dues farines amb una mica de sal, un raig d'oli i la cervesa.
- Quan estiguin els ingredients ben integrats, la deixem reposar, tapada, durant mitja hora.
- Mentrestant, netegem i tallem les verdures a trossets.
- Les barregem en un bol amb oli, sal i pebre.
- Quan hagin passat els 30 minuts, estirem la massa en una safata de forn, on haurem col·locat paper de forn.
- Al damunt, posem la barreja de verdures que teníem preparada.
- Coem la coca al forn (o les coques, si les voleu fer més petites), uns 25 minuts a 190 graus.
- Quan estigui cuita, la traiem del forn, i posem les sardinetes al damunt.
Ja està preparada!