Quan comença a refrescar, ara que la tardor ja ha arribat a Catalunya, tornen a venir de gust els plats de cullera. I si els fem amb productes de temporada, encara millor. I és que la tardor és temps de llegums, i també de bolets!
Avui, combinem aquests dos productes i preparem unes boníssimes llenties amb bolets.
INGREDIENTS:
- 400 grams de llenties
- 150 grams de bolets
- 1 ceba petita
- 2 alls
- 2 fulles de llorer
- Pimentó dolç i comí molt
- Brou de verdures
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
ELABORACIÓ:
- Per començar, netegem i pelem la ceba i els alls, i ho reservem.
- Netegem també els bolets, i els tallem a trossos.
- Posem una olla al foc amb 3 cullerades d'oli d'oliva, i ofeguem la ceba i l'all durant uns minuts.
- Afegim els bolets, i ho ofeguem tot junt.
- Ara toca afegir les fulles de llorer, i ofegar-ho tot junt 3 minuts més.
- Passem les llenties per l'aigua, i les afegim a l'olla.
- Les cobrim amb brou de verdures, i afegim pimentó, comí i sal.
- A foc mitjà, i amb l'olla tapada, ho deixem coure tot junt uns 25 minuts, remenant de tant en tant.
- Si és necessari, afegeix més brou, o rectifica de sal.
- Quan les llenties estiguin toves, retira l'olla del foc.
I ja tens el boníssim plat de cullera a punt per portar a taula!