Amb l'arribada de la tardor, els plats de què podem gaudir a Catalunya canvien de color, i el taronja és, sense cap dubte, un dels colors estrella de la temporada. Avui parlem del moniato, un dels productes de temporada de tardor a Catalunya.
El moniato és una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. El seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per cada 100 g) i té un sabor dolç molt marcat. No té greixos, però sí gairebé un 2% de proteïna. Tot i que se sol comparar amb la patata, el moniato és superior en contingut nutritiu que la patata en relació amb les vitamines A, E, C i l'àcid fòlic.
Pel que fa als beneficis que aporta al nostre organisme, el moniato ajuda a depurar el fetge, té efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell, i hidrata el sistema digestiu.
I ara que sabem tot això, us proposem fer unes boníssimes croquetes de moniato.
INGREDIENTS:
- 1 kg de moniatos mitjans
- 40 grams de mantega
- 2 ous
- Pa ratllat
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Mentre preescalfem el forn a 180 graus, comencem per netejar els moniatos i els posem en una safata de forn.
- Els salpebrem, ruixem amb oli d'oliva, i el coem al forn uns 45 minuts, fins que estiguin tous.
- Quan estiguin ben cuits, els pelen, i en fem puré.
- Posem el puré de moniato en un bol gran, juntament amb la mantega, un ou batut i sal i pebre, i ho barregem molt bé.
- Quan tinguem la pasta a punt, anem donant forma a les croquetes.
- Les arrebossem amb pa ratllat, i les reservem en una safata.
- Quan tinguem totes les croquetes fetes, les passem per ou batut, i novament pel pa ratllat.
- Posem a escalfar una paella amb abundant oli d'oliva, i les anem coent.
- Quan estiguin daurades, les posem en una safata amb paper absorbent.
I ja les tenim a punt!