Llegums com els cigrons, i verdures com les bledes o els espinacs, són freqüents a taula durant el període de Quaresma. Tant si seguiu la tradició cristiana, com si no, aquesta sopa de cigrons amb bledes us encantarà!
INGREDIENTS:
- 500 grams de cigrons cuits
- 200 grams de bledes
- 1 pastanaga
- 150 grams de tomàquet triturat
- 2 branques d'api
- 1 ceba i 2 alls
- Alfàbrega i julivert
- 1500 ml de brou vegetal
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar i pelar les verdures.
- Piquem la pastanaga, mitja ceba, l'api, els alls, 4 fulles d'alfàbrega i una mica de julivert.
- Ara, netegem i rentem bé les bledes, i les tallem a tiretes.
- Sofregim, en una paella amb dues cullerades d'oli, les verdures que teníem ja picades.
- Ho salem al gust.
- Quan hagin passat 6 o 7 minuts, afegim els cigrons i el brou.
- Quan comenci a bullir, ho deixem coure dos minuts i incorporem el tomàquet triturat.
- Ho remenem i ho deixem coure un quart d'hora.
- Mentre es cou, en una altra paella amb dues cullerades d'oli calent, sofregim les bledes amb l'altra mitja ceba picada.
- Passats uns 7 minuts, incorporem aquest sofregit a la sopa dels cigrons.
- Ho barregem bé, i ho deixem reposar uns minuts abans de servir.
Bon profit!