Receptes de Quaresma: Sopa de cigrons i bledes

Els llegums i les verdures no falten a taula durant la Quaresma

Llegums com els cigrons, i verdures com les bledes o els espinacs, són freqüents a taula durant el període de Quaresma. Tant si seguiu la tradició cristiana, com si no, aquesta sopa de cigrons amb bledes us encantarà!

INGREDIENTS:

  • 500 grams de cigrons cuits
  • 200 grams de bledes
  • 1 pastanaga
  • 150 grams de tomàquet triturat
  • 2 branques d'api
  • 1 ceba i 2 alls
  • Alfàbrega i julivert
  • 1500 ml de brou vegetal
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar i pelar les verdures.
  • Piquem la pastanaga, mitja ceba, l'api, els alls, 4 fulles d'alfàbrega i una mica de julivert.
  • Ara, netegem i rentem bé les bledes, i les tallem a tiretes.
  • Sofregim, en una paella amb dues cullerades d'oli, les verdures que teníem ja picades.
  • Ho salem al gust.
  • Quan hagin passat 6 o 7 minuts, afegim els cigrons i el brou.
  • Quan comenci a bullir, ho deixem coure dos minuts i incorporem el tomàquet triturat.
  • Ho remenem i ho deixem coure un quart d'hora.
  • Mentre es cou, en una altra paella amb dues cullerades d'oli calent, sofregim les bledes amb l'altra mitja ceba picada.
  • Passats uns 7 minuts, incorporem aquest sofregit a la sopa dels cigrons.
  • Ho barregem bé, i ho deixem reposar uns minuts abans de servir.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem