És temps de Quaresma i, si seguim la tradició gastronòmica d'aquesta època de l'any a Catalunya, els plats estrella es basen en el bacallà, els llegums i les verdures. Hi ha molts plats que es poden elaborar amb aquests ingredients (junts i per separat).
Entre ells, un plat ben senzill que no deixa d'estar boníssim en qualsevol moment del dia o ocasió: l'Hummus tradicional de cigrons amb crudités. El preparem!
INGREDIENTS:
- 1 pot de cigrons cuits de 400 grams
- 2 grans d'all
- 2 cullerades de tahina
- 2 llimones
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre vermell dolç
- 4 pastanagues
- 1 pebrot vermell i 2 de grocs
- 2 cogombres
- 2 branquetes de julivert
ELABORACIÓ:
- Comencem per repassar els cigrons en aigua, i pelem els alls.
- Posem els cigrons, els alls pelats, la tahina i el suc de les llimones en un pot de triturar.
- Afegiu un punt de sal, i tritureu-ho fins que sigui una pasta homogènia i cremosa.
- Ara, netegem les verdures.
- Peleu les pastanagues, traieu les llavors al pebrot, i renteu i peleu (si ho preferiu) el cogombre.
- Talleu totes aquestes verdures com si fossin bastonets.
- Submergiu-les en aigua freda amb glaçons uns 20 minuts i escorreu-les bé.
- A l'hora de servir l'hummus, poseu-lo en un bol, posant-li pebre vermell per sobre, una mica de julivert picat, i un raig d'oli d'oliva.
- Acompanyeu-lo d'una safata amb les verdures.
I a gaudir-ne!