Quan arriba el temps de la Quaresma, també arriba el moment de gaudir dels tradicionals bunyols de vent. I és que durant aquesta època de l'any, la gastronomia té un paper destacat, i si bé la tradició diu que és temps de dejuni i abstinència, també diu que és tradició gaudir d'unes postres ben dolces que són tota una delícia.
Parlem dels Bunyols de vent, o Bunyols de Quaresma, uns dolços fets a base de farina que es fregeix en oli i després s'ensucren. Unes postres que, tradicionalment, es trobaven a les pastisseries els dimecres i els divendres, encara que avui se'n poden trobar cada dia.
Però si us animeu, són unes postres senzilles de preparar, i les podeu fer a casa per quan us vinguin més de gust. Compartim la recepta:
INGREDIENTS:
- 200 grams de farina fluixa
- 150 grams de mantega
- 15 grams de sucre
- 250 ml de llet
- 6 ous
- Oli d'oliva verge i sucre per arrebossar
ELABORACIÓ:
- En una cassola, barregem la mantega amb la llet.
- Ho posem al foc, i quan arrenqui el bull, incorporem la farina i el sucre, prèviament barrejats.
- Ho anem remenant fins que es converteixi en una bola.
- Llavors, retirem la cassola del foc i posem la barreja en un bol.
- Continuem remenant mentre anem afegint els ous un a un fins que quedin completament incorporats a la massa, amb una textura esponjosa.
- Ara, anem fent boletes, i les fregim en oli ben calent fins que quedin ben rosses.
- Traiem els bunyols del foc i els posem sobre paper absorbent.
- Quan s'hagin refredat, els arrebossem amb sucre.
I ja teniu les postres tradicionals de Quaresma a punt per menjar!