Receptes de Quaresma: Bunyols de cigrons

Els llegums acostumen a ser un àpat recurrent durant aquesta època de l'any

En temps de Quaresma, a banda del Bacallà, hi ha altres productes que prenen especial rellevància, entre ells, els llegums i les verdures. Avui parlem dels cigrons, un producte molt versàtil a la cuina que ens pot servir per fer un humus, un estofat, o fins i tot unes postres!

Descobrim la part més dolça d'aquest producte, i fem bunyols de cigrons (una alternativa als Bunyols de Quaresma tradicionals).

INGREDIENTS:

  • 200 grams de cigrons cuits
  • 50 grams de farina
  • 60 grams de mantega
  • 2 ous
  • 200 ml de llet
  • Ratlladura d'una taronja
  • 1 cullerada de sucre
  • Sucre i canyella
  • Anís i oli d'oliva suau

ELABORACIÓ:

  • Comencem per colar i rentar els cigrons cuits.
  • En una olla, posem la llet, la mantega, la ratlladura de taronja i el sucre al foc.
  • Quan comenci a bullir, afegim els cigrons.
  • Ho deixem un parell de minuts, i ho triturem tot.
  • Ho colem, i ho tornem a posar al foc.
  • Anem incorporant la farina i ho coem sense deixar de remenar.
  • Quan ja no s'enganxi a les parets, ho retirem del foc.
  • Ara, afegim, un a un, els ous, sense deixar de remenar.
  • Quan la pasta estigui ben lligada, la posem en una mànega pastissera.
  • En una paella, posem oli abundant, i quan estigui ben calent, comencem a fer els bunyols.
  • Anem afegint petites porcions de la massa, i deixem que es coguin fins que estiguin ben daurats.
  • Els retirem del foc, i els deixem escórrer en una safata amb paper de cuina.
  • Finalment, els mullem amb una mica d'anís.
  • I els arrebosses amb una barreja de sucre i canyella.

Ja els podeu menjar!

Més informació
 
Destaquem