Receptes de Quaresma: Bunyols de bacallà

De bacallà, se'n pot menjar de moltes maneres diferents

A la cuina, per Quaresma, es poden portar plats boníssims encara que se segueixi la tradició de no menjar carn durant aquests dies. Com sabeu, el plat estrella d'aquesta època és el bacallà, que es pot cuinar de mil i una maneres diferents.

Avui preparem uns boníssims bunyols de bacallà.

INGREDIENTS:

  • 3 patates mitjanes
  • 300 grams de bacallà esmicolat
  • 2 ous
  • Alls i julivert
  • Oli i farina

ELABORACIÓ:

  • Netegem i pelem les patates, i les trossegem.
  • En una olla amb aigua, posem a bullir les patates amb el bacallà, prèviament dessalat.
  • En uns 15 o 20 minuts està cuit.
  • Ho retirem del foc, ho escorrem, i quan estigui tebi ens assegurarem que no queda cap espina al peix.
  • Després, xafem el bacallà i les patates amb una forquilla.
  • Tot seguit, piquem uns grans d'all i una mica de julivert (la quantitat, al vostre gust!).
  • En un bol, batem els ous, i hi afegim les patates i el bacallà.
  • Si la pasta és massa clara, afegim una mica de farina per lligar-ho tot.
  • Quan la pasta estigui a punt, posem a escalfar una paella al foc amb oli d'oliva abundant.
  • Anem fent boles amb la pasta a cullerades, i els posem a la paella quan l'oli estigui ben calent.
  • Quan s'hagin enrossit, els retirem de la paella i els posem en una safata amb paper de cuina.

I quan estiguin tots cuits, ja els teniu a punt per menjar!

Més informació
 
Destaquem