Segons la tradició cristiana, durant la Quaresma no es pot menjar carn vermella, però sí que es pot menjar peix i marisc, i aus. I sense cap mena de dubte, el peix estrella d'aquesta època gastronòmica és el bacallà.
El bacallà, a més de ser boníssim, és molt saludable, i una gran font de proteïnes. A més, té menys d'un 3% de greix d'alta qualitat, i conté molts oligoelements, com fòsfor i sals minerals.
Un peix que es pot cuinar de moltes maneres diferents. Avui el preparem amb mel i mostassa.
INGREDIENTS:
- 250 grams de morro de bacallà
- 20 grams de mel de romaní
- 20 grams de mostassa antiga
- 2 patates petites
- 250 grams de bròquil
- 2 grans d'all
- 2 dl de nata líquida
- Farigola i oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Netegeu el bacallà, prèviament dessalat, i poseu-lo en una cassola amb l'oli d'oliva, els alls i la farigola.
- Coure-ho tot a foc molt lent perquè es confiti.
- Mentrestant, prepareu la salsa.
- Barregeu en una paella la mel, la mostassa i la nata.
- Quan hagi reduït, la reserveu.
- Talleu les patates a trossos grans i bulliu-les.
- Feu el bròquil a trossos, i coeu-lo en una altra olla.
- Quan tenim tots els ingredients cuits i preparats, emplatem.
- Primer posem el bacallà.
- El cobrim amb la salsa.
- I al costat afegiu unes patates i una mica de bròquil.
A gaudir-ne!