Tant si seguiu la tradició cristiana de no menjar carn per Quaresma, com si no ho feu, el bacallà està boníssim, i portar-lo a taula pot ser un autèntic luxe. A més de ser molt ric nutricionalment, es pot cuinar de moltes maneres diferents, i el resultat sempre és sorprenent.
Avui us proposem fer bacallà amb escalivada.
INGREDIENTS:
- 4 talls de bacallà dessalat
- 2 pebrots vermells
- 2 albergínies
- 4 llesques de pa
- 3 cullerades de sèsam
- Arrels d'anís estrellat
- 1 bitxo i 1 all
- Sal i pebre
- Grans de pebre negre
- Oli d'oliva extra verge
ELABORACIÓ:
- Comencem per escalivar els pebrots i les albergínies.
- Posem les verdures en una safata, i les enfornem a 200 graus durant uns tres quarts d'hora.
- També les podeu fer a la brasa, si teniu la possibilitat de fer-ho.
- Mentrestant, preparem la salsa.
- En un pot de batedora, tritureu l'anís estrellat, afegiu el sèsam i 10 cullerades d'oli d'oliva. Ho barregem fins que quedi ben lligat.
- Quan les verdures estiguin cuites, les deixem refredar una mica, les peles i netegem, i les fem a tires. Ho reservem
- Ara, coem el bacallà.
- En una cassola, posem els 4 talls de bacallà i els cobrim amb oli d'oliva.
- Afegim el bitxo, l'all, i uns grans de pebre negre.
- Ho portem al foc, i ho confitem a foc molt lent.
- En una paella fregim els talls de pa.
- I emplatem.
- Posem un tall de pa, a sobre el bacallà, damunt seu l'escalivada, i ho amanim amb l'oli de sèsam que teníem preparat.
Ja el tenim a punt per gaudir-lo!