Com dèiem fa uns dies, el mes de maig a Catalunya, gastronòmicament, és un temps de canvis a la cuina, amb productes de temporada que omplen de color i sabors els nostres plats. És temps d'espàrrecs verds, pèsols, nespres, tomàquets verds, síndries... Hi ha on triar!
Avui prepararem un plat senzill però boníssim amb un d'aquests productes: Fem pastís d'espàrrecs.
INGREDIENTS:
- 15 espàrrecs
- 3 ous
- 200 ml de nata líquida
- Sal i pebre negre molt
- Mantega
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar els espàrrecs. Els pelem, traiem la part més dura, els netegem, i els coem en aigua bullent amb sal fins que estiguin tendres (8-10 minuts).
- Els refredem amb aigua amb gel, i els partim per la meitat, i en reservem una part.
- La resta, els posem al got de la batedora juntament amb els ous i la nata.
- Ho salpebrem al gust i ho triturem fins que la barreja sigui ben homogènia.
- Agafem un motlle de forn, i el greixem amb una mica de mantega.
- Posa primer els espàrrecs que havies reservat, i després la barreja que has preparat.
- Tapa-ho amb paper d'enfornar, i posa-ho al forn al bany maria uns 45 minuts a 175 graus.
- En acabar, destapa el motlle, i deixa-ho coure 5 minuts més.
- Ara ja, treu el pastís del forn i deixa que es refredi.
- Després, posa'l a la nevera un mínim de dues hores abans de menjar.
- Quan el vagis a servir, pots acompanyar el plat amb cirerols i una mica de maionesa.
- I que no falti el pa torrat!