La cuina catalana al mes de juny s'omple de colors i de productes de temporada boníssims carregats de nutrients i de sabor. Avui parlem dels pebrots vermells que, aquest mes, es troben en un dels seus millors moments a Catalunya.
El pebrot té un 92% d'aigua, molt poques calories i proteïnes, i és una bona font de fibra, destacant el seu alt contingut en vitamines antioxidants. Així, és un dels aliments més rics en vitamina C (en té més del doble que els cítrics), destaca en provitamina A, i conté vitamina E, a més de ser ric en vitamines del grup B. A més, és ric en minerals, com són el potassi, magnesi i fòsfor.
Si parlem dels principals beneficis que aporten al nostre organisme, els pebrots ens ajuden a regular la taxa de colesterol, contenen compostos amb acció anticancerígena i protectora del cor, i conté una substància protectora de la mucosa gàstrica.
I ara que sabem tot això, avui et proposem preparar una coca de pebrots vermells escalivats.
INGREDIENTS:
Per fer la massa:
- Farina fluixa
- Mig got d'oli d'oliva
- Llevat de forner (un dau)
- Sal
Per als pebrots:
- 7 o 8 pebrots vermells escalivats
- 2 alls
- Sal i oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Comencem per fer la massa barrejant l'oli, la farina (la que necessiti la pasta), el llevat i un polsim de sal.
- Ho barregem tot i ho treballem com si fos una pizza.
- La deixem reposar uns 20 minuts.
- Mentrestant, pelem els pebrots escalivats prèviament al forn.
- Els tallem a tires i els posem en un bol.
- Afegim dos alls tallats a làmines, un polsim de sal, i un raig d'oli d'oliva.
- Ho remenem tot bé, i deixem que reposi.
- Posem el forn a escalfar a 250 graus.
- Mentrestant, agafem la safata del forn i l'untem amb una mica d'oli.
- Posem la massa i l'estirem ben fina fins que tingui la mida que desitgem.
- La cobrim amb la barreja de pebrots.
- Ho posem al forn i ho deixem coure uns 45 minuts, vigilant que no es cremi massa la massa.
- Quan estigui cruixent, la traiem del forn i la deixem refredar.
- A l'hora de servir-la, posem un raig d'oli per sobre, i la podem acompanyar de formatge.
Bon profit!