La cuina catalana de primavera és rica i variada, i els productes de temporada ens ofereixen la possibilitat de preparar plats ben diferents per aprofitar-los al màxim.
Avui parlem de l'anguila, molt habitual en la cuina de Catalunya, especialment a la zona del Delta de l'Ebre. Un tipus de peix blau que se sol caçar de març a juny, aproximadament, que és quan les aigües dels rius augmenten de temperatura.
Pel que fa a les seves propietats nutricionals, és un peix ric en proteïnes, però també en greixos, escassos els àcids omega 3, però si amb greixos insaturats que ajuden a regular la circulació sanguínia. Entre els seus beneficis, destaca la presència de ferro, vitamina A, i zinc.
I dit tot això, avui us expliquem com preparar Anguiles amb suc.
INGREDIENTS:
- 1 kg d'anguiles
- 1 tomàquet
- 1/2 ceba
- 3 grans d'all
- 1/2 bitxo
- 1 got d'aigua
- 1 copeta de vi blanc
- 1 cullerada de pebre vermell
- Oli, sal i julivert
ELABORACIÓ:
- El primer pas és netejar bé les anguiles i tallar-les a trossos.
- Netegeu també la ceba i els alls. La primera, la ratllarem, i els segons, els trinxarem.
- Pelem ara el tomàquet, i el tallem a dauets.
- Amb els ingredients a punt, posem una cassola de fang al foc amb un bon raig d'oli.
- A foc baix, sofregim la ceba i els alls.
- Afegim el pebre vermell quan s'hagin enrossit, i el bitxo (opcional).
- Li donem un parell de voltes, i afegim el tomàquet.
- Deixem que cogui tot junt cinc minuts.
- Passat aquest temps, posem un got gran d'aigua, i quan comenci a bullir, afegim els trossos d'anguila.
- Les coem, deu minuts, a foc viu.
- Afegim el vi, el julivert picat, i rectifiquem de sal (si és necessari).
- Amb tot a la cassola, ho deixem coure a foc lent fins que les anguiles estiguin toves.
I ja estarà a punt per servir!