De truites en podem fer de gairebé tot el que puguem imaginar. Però ara que ens trobem a l'hivern, i que les baixes temperatures ens porten productes de temporada boníssims a Catalunya, per què no aprofitar-ho i fer truites de temporada?
L'ingredient d'avui són els espinacs. Tot i que es cultiven durant tot l'any, els millors i més preuats són els de l'hivern i la primavera. A Catalunya se sembren des d'abril fins a l'octubre i es recull la collita de gener a març i de juny a desembre.
Els espinacs són una hortalissa amb un 92% d'aigua que aporten molt poques quilocalories (22 per cada 100 grams de producte). Però són rics en fibra, proteïnes, vitamines (A, B, C i K) i minerals (ferro, magnesi, fòsfor i potassi).
Pel que fa als beneficis que aporten al nostre organisme, en destaquen tres: Són anticancerígens; milloren la fertilitat; i milloren la fatiga crònica. Això sí, les persones amb càlculs renals i migranyes han de vigilar el seu consum.
I després de saber tot això, avui et proposem fer una truita d'espinacs amb patata i ceba.
INGREDIENTS (per a 2 persones):
- 4 ous
- 1 manat d'espinacs
- 1 patata mitjana
- 1 ceba petita
- Oli d'oliva suau i sal
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar la ceba i tallar-la ben petita.
- La posem a coure, amb un raig d'oli, en una paella a foc baix.
- Quan estigui tova, i transparenti, la retirem de la paella i la reservem.
- Ara, netegem els espinacs, traiem les tiges, i els coem en una paella, sense oli, fins que treguin tota l'aigua.
- Llavors, afegim unes gotes d'oli i els sofregim.
- Quan estiguin fets, els traiem de la paella, els tallem ben petits, i els reservem.
- El següent pas és netejar i pelar les patates, i tallar-les a làmines fines.
- En una paella, posem abundant oli, i quan estigui ben calent, posem les patates.
- Mentre es van coent, batem els ous amb una mica de sal.
- Al mateix bol, afegim els espinacs i la ceba que teníem reservats.
- I quan estigui cuita la patata, també la posem al bol, traient-li l'oli.
- Ho barregem tot molt bé, rectifiquem de sal si és necessari, i ho deixem reposar entre 5 i 10 minuts.
- Escalfem una paella al foc amb un raig d'oli, i quan estigui calent, posem la barreja que tenim reposant al bol.
- Deixem que vagi coent, i quan la part de baix estigui feta, la tombem.
- La deixem coure una estona més.
- Quan estigui al punt que ens agrada, la retirem del foc.
I ja la podem servir!