Si parlem de receptes catalanes per gaudir al mes de febrer amb productes de temporada, no ens podem oblidar d'aquelles que tenen com a base les bledes, una verdura rica en nutrients fonamentals per al nostre organisme.
Les bledes són riques en potassi, calci, ferro, magnesi i vitamina E, i ens aporten també iode, àcid fòlic i betacarotens, a més de vitamines del grup B.
Per tot això, ens ajuden a millorar el trànsit intestinal i a controlar el pes. Tenen un lleuger efecte diürètic, i milloren els problemes de pell.
I si hi ha una boníssima manera de preparar-les, és fent bledes a la catalana.
El febrer és temps de bledes
INGREDIENTS:
- 1 kg de bledes fresques
- 4 grans d'alls grans
- Panses de Corint i pinyons
- Sal i pebre negre
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar bé les bledes amb aigua freda.
- També posem en remull les panses. Uns 30 minuts cobertes d'aigua.
- Mentrestant, bullim entre 5 i 10 minuts les bledes.
- Les escorrem bé, i les tallem a trossos.
- Ara, pelem i laminem els alls, i els saltem a foc lent en una paella amb un raig d'oli generós.
- Afegim els pinyons.
- Quan estiguin daurats, afegim les panses i les bledes.
- Ho salpebrem i ho remenem bé.
- I ho deixem coure uns deu minuts fins que no quedi aigua.
Llest per servir i menjar en calent!