Quan arriba l'estiu, és època de menjar musclos. I si són del Delta de l'Ebre, millor que millor. Els musclos els podem trobar als mercats de mitjan maig fins als dos primers mesos de l'any següent, però és als mesos de juny i juliol és quan es troben en el seu estat òptim. I és que a Catalunya, l'arribada de l'estiu és un bon moment per gaudir de productes de temporada, plens de sabor i de color.
Si parlem de les propietats nutricionals d'aquest mol·lusc, ens aporten proteïnes de bona qualitat i greixos poliinsaturats dins de les quals es troba l'omega 3. Si parlem de minerals, és ric en seleni, però també en magnesi, ferro i fòsfor. I no ens oblidem que és una bona font de vitamines del grup B, entre les quals destaca la vitamina B12.
I dit tot això, avui us expliquem com fer Musclos en escabetx.
INGREDIENTS:
- 2 quilos de musclos grossos
- 1 cabeça d'alls
- 4 branquillons de farigola
- 4 fulles de llorer
- 2 branquillons de romaní
- 200 cc de vinagre de vi
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- Oli d'oliva verge
- Pebre negre en gra
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar bé els musclos i coure'ls al vapor fins que quedin tots oberts i cuits.
- Els escorrem, i els deixem refredar.
- Quan estiguin freds, els traiem de la closca i els tallem les barbes.
- Tot seguit, preparem l'escabetx.
- Posem al foc una paella a foc baix amb un raig l'oli.
- Pelem i laminem la meitat dels alls, els posem a la paella, i també l'altra meitat sense pelar.
- Afegim la farigola, el romaní, el llorer i els grans de pebre negre.
- Amb el foc baix, deixem que es confiti tot plegat.
- Quan les làmines d'all estiguin rosses, pugem el foc al màxim, i, quan bulli l'oli, afegim el pebre vermell, sense deixar de remenar.
- Tot seguit, afegim el vinagre.
- Fem un parell de voltes a la barreja, i l'aboquem a sobre els musclos que teníem reservats.
- I ja tenim el plat preparat.
Una recomanació: És molt millor gaudir d'aquest plat l'endemà de preparar-lo!