El pastisset és una de les postres típiques de les Terres de l'Ebre, i si bé els tradicionals a Tortosa són els farcits de cabell d'àngel, també es poden elaborar amb confitura de moniato. Ara que ja falta poc per a celebrar la Castanyada, dia en el qual és típic menjar moniatos (a més de castanyes i panellets), us proposem innovar amb les postres i provar de fer aquesta recepta de pastissets de moniato, que farà les delícies de tots els comensals!
Us expliquem com preparar aquest boníssim plat per gaudir d'unes postres exquisides!
INGREDIENTS:
- 400 grams de moniato cuit
- 200 grams de sucre
- La pell d'una llimona
- 1 branca de canyella
- 100 mil·lilitres d'aigua
- 300 grams de farina
- 125 mil·lilitres d'oli d'oliva
- 25 mil·lilitres d'anís
- 60 mil·lilitres de moscatell
- Sucre per arrebossar
ELABORACIÓ:
En primer lloc, preparem la confitura de moniato:
- Coem els moniatos al forn a 190 graus fins que estiguin tous.
- Quan s'hagin refredat, els pelem i triturem juntament amb 200 grams de sucre i 100 mil·lilitres d'aigua.
- Posem el resultat de la barreja en un cassó afegint la canyella i la pell de llimona.
- Ho coem a foc baix mitja hora, remenant-ho de tant en tant.
- Ho deixem refredar.
Preparem els pastissets:
- Barregem l'anís, el moscatell i l'oli d'oliva, i afegim la farina.
- Quan tinguem la massa ben lligada, fem boletes.
- Estirem cada boleta per separat a sobre de paper de forn.
- Farcim cada porció amb confitura de moniato.
- Els donem la forma de pastisset, i ho tanquem amb l'ajuda d'una forquilla.
- Posem els pastissets al forn a 180 graus, i els coem uns 30 minuts fins que estiguin daurats.
- Quan els traiem del forn, els arrebossem de sucre, i els deixem refredar.
I bon profit!