Recepta de temporada: Estofat de vedella amb carxofes

Les carxofes són unes de les protagonistes d'aquesta època de l'any a Catalunya

Els productes de temporada del mes de febrer a Catalunya ens permeten elaborar moltes receptes nutritives i perfectes per als dies de fred. Avui, fem una proposta per als carnívors, i amb les carxofes com a protagonistes. Preparem un estofat de vedella amb carxofes (per a 4 persones).

INGREDIENTS:

  • 400 grams de vedella per estofar
  • 4 carxofes
  • 500 grams de patates
  • 8 tomàquets madurs
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 8 grans d’all
  • 2 got de vi negre
  • 6 baies de ginebró
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • En un bol gran, posem a macerar la carn, la ceba i la pastanaga tallades a trossos grans amb el vi negre i les baies de ginebró.
  • Ho deixem reposar un parell d'hores.
  • Passat aquest temps, separem els ingredients del líquid.
  • Escorrem bé la carn, l'enfarinem, i la fregim.
  • En el mateix oli de fregir la carn, sofregim les verdures.
  • Ratllem els tomàquets i els incorporem a les verdures.
  • Ara, toca incorporar la carn i el líquid de la maceració.
  • Salpebrem i afegim aigua (si és necessari).
  • Ho deixem coure tot junt fins que la carn estigui tendra a fou suau.
  • És en aquest punt que incorporem les patates a daus, i els cors de les carxofes trossejats.
  • Ho deixem coure uns 20 minuts més...

I a punt per gaudir d'aquest estofat!

Més informació
 
Destaquem