Quaresma és sinònim de bacallà, i a Catalunya podem gaudir de receptes boníssimes amb aquest ingredient com a protagonista. Avui us proposem preparar bacallà amb patates.
INGREDIENTS (4 persones):
- 4 talls de bacallà
- 800 grams de patates
- 3 tomàquets madurs
- 3 grans d'all
- 500 ml de brou de peix
- Un grapat d'avellanes
- Farina
- Julivert i safrà
- Oli i sal
ELABORACIÓ:
- Amb el bacallà net, l'enfarinem i el fregim en una paella amb oli.
- El reservem una vegada estigui cuit.
- Tallem la ceba ben fina, i la sofregim en el mateix oli de fregir el bacallà.
- Quan la ceba estigui rossa, afegim el tomàquet tallat a daus sense pell.
- Deixem que cogui tot junt a foc lent.
- Mentrestant, netegem, pelem i tallem les patates a daus.
- Les afegim a la paella on està coent el tomàquet, i les enrossim.
- Tot seguit, posem el brou i ho deixem coure a foc lent.
- Preparem una picada amb els alls, el julivert i el safrà.
- Afegim la picada a la paella a mitja cocció.
- Quan les patates estiguin cuites del tot, afegim el bacallà, i deixem que cogui tot junt uns cinc minuts.
- I ja el tenim a punt per servir.