Recepta de temporada: Bacallà amb patates

El bacallà és una gran font de proteïnes i conté fòsfor i sals minerals

Quaresma és sinònim de bacallà, i a Catalunya podem gaudir de receptes boníssimes amb aquest ingredient com a protagonista. Avui us proposem preparar bacallà amb patates.

INGREDIENTS (4 persones):

  • 4 talls de bacallà
  • 800 grams de patates
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all
  • 500 ml de brou de peix
  • Un grapat d'avellanes
  • Farina
  • Julivert i safrà
  • Oli i sal

ELABORACIÓ:

  • Amb el bacallà net, l'enfarinem i el fregim en una paella amb oli.
  • El reservem una vegada estigui cuit.
  • Tallem la ceba ben fina, i la sofregim en el mateix oli de fregir el bacallà.
  • Quan la ceba estigui rossa, afegim el tomàquet tallat a daus sense pell.
  • Deixem que cogui tot junt a foc lent.
  • Mentrestant, netegem, pelem i tallem les patates a daus.
  • Les afegim a la paella on està coent el tomàquet, i les enrossim.
  • Tot seguit, posem el brou i ho deixem coure a foc lent.
  • Preparem una picada amb els alls, el julivert i el safrà.
  • Afegim la picada a la paella a mitja cocció.
  • Quan les patates estiguin cuites del tot, afegim el bacallà, i deixem que cogui tot junt uns cinc minuts.
  • I ja el tenim a punt per servir.
Més informació
 
Destaquem