Recepta de tardor: Moniatos farcits de botifarra blanca, poma i nous

Aquest és un producte típic de la tardor a Catalunya, versàtil a la cuina

Ja hem parlat en diferents ocasions de les virtuts del moniato, un tubercle ataronjat, més dolç que la patata, i del qual en podem gaudir a la tardor a Catalunya. A l'hora de cuinar-lo, hi ha moltíssimes opcions per triar: com a xips, en crema, al forn, o farcits d'allò que més ens agrada.

Avui us proposem fer Moniatos farcits de botifarra blanca, poma i nous.

INGREDIENTS:

  • 4 moniatos
  • 1 botifarra blanca
  • 1 poma
  • Nous pelades
  • Suc de llimona
  • Formatge ratllat

ELABORACIÓ:

  • Abans de fer res, posem el forn a escalfar a 210 °C.
  • Mentre s'escalfa, netegem els moniatos i els emboliquem amb paper d'alumini.
  • Quan el forn estigui calent, els posem a coure durant una hora i mitja.
  • Els deixem refredar, i els partim per la meitat.
  • Buidem la polpa amb una cullera, i la reservem.
  • Ara toca preparar el farcit.
  • Retirem la tripa de la botifarra, i la tallem a rodanxes.
  • Netegem i pelem la poma, la tallem a daus petits, reservant-los amb aigua i suc de llimona perquè no s'oxidi.
  • Ara, posem una paella al foc i coem a foc lent la carn de la botifarra.
  • Quan el greix estigui desfet, retirem la paella del foc.
  • Escorrem els daus de poma i els afegim a la paella juntament amb les nous.
  • Ho remenem bé, i afegim també la polpa del moniato que havíem reservat.
  • Amb tot ben barrejat, farcim els moniatos.
  • Els posem en una safata de forn amb paper antiadherent, i els cobrim de formatge ratllat.
  • Ho gratinem 10 minuts a 180 graus...

I ja els tenim a punt!

Més informació
 
Destaquem