Recepta de tardor: Hamburgueses de moniato

El moniato es pot menjar de moltes maneres, i és típic dels mesos freds a Catalunya

Els mesos de tardor hi ha uns certs aliments que, a Catalunya, no poden faltar a la taula. Un d'ells és, sense dubte, el moniato. El seu gust dolç, i les seves propietats, le converteixen en un aliment perfecte per als mesos més freds. I es pot menjar de moltes maneres diferents!

Avui us proposem preparar hamburgueses de moniato.

INGREDIENTS:

  • 2 moniatos grans
  • 2 cullerades de farina d'arròs integral o de quinoa
  • 2 cullerades de puré de tomàquet natural
  • 1 cullerada de tahina sense torrar
  • 1 llimona
  • 2 grans d'all
  • Coriandre fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre molt

ELABORACIÓ:

  • Abans de començar, cal posar el forn a preescalfar a 200°.
  • Netegem, pelem i trossegem els moniatos.
  • Els coem al vapor uns 20 minuts.
  • Quan estiguin tous, els xafem amb una forquilla.
  • Afegim el puré de tomàquet i ho barregem.
  • Ara, afegim l'all trossejat ben petit, el coriandre picat, el suc de llimona, la tahina, i sal i pebre al gust.
  • Ho barregem tot molt bé i anem donant forma a les hamburgueses amb les mans.
  • Les enfarinem lleugerament, i les posem a coure al forn uns 20 minuts.
  • A l'hora de servir-les, ho podeu fer acompanyant-les amb una mica d'amanida i alvocat, amb un raig d'oli.
Més informació
 
Destaquem