La primavera ja es deixa sentir arreu de Catalunya, no solament per les temperatures, que es van enfilant, sinó també pels productes de proximitat i temporada que trobem als mercats. Un d'aquests productes que arriben amb el bon temps és el carabassó, una hortalissa deliciosa, refrescant, molt versàtil a la cuina i que es pot menjar tant crua com cuita.
El carabassó és altament hidratant, ja que el 95% del seu pes és aigua. A més, conté valuosos nutrients, com Vitamina C, Vitamina B9 (àcid fòlic), i Provitamina A (betacarotè). És ric en minerals, com el potassi i el magnesi.
Pel que fa als beneficis que ens aporta, és una hortalissa de digestió ràpida i fàcil, té propietats diürètiques, conté luteïna (beneficiosa per a la vista), i els mucílags de les seves llavors contenen fibra molt saludable.
I ara que sabem tot això, avui us proposem preparar una amanida d'espaguetis de carabassó amb vinagreta de fruits secs.
INGREDIENTS (per a 6 persones):
- 2 carabassons
- 1 pastanaga
- Tomàquets xerri
- Formatge parmesà laminat
- Oli, sal, pebre negre molt, vinagre de Mòdena, menta i fruits secs variats per a la vinagreta.
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar i ratllar el carabassó en espaguetis ben fins.
- Els posem dins un bol gran.
- Netegem i tallem a daus la pastanaga.
- Netegem els xerris i els tallem per la meitat.
- Afegim aquests dos ingredients al bol dels espaguetis, i ho barregem bé.
- Ara, preparem la vinagreta.
- Piquem els fruits secs, i esmicolem la menta.
- Ho posem en un bol petit, juntament amb tres parts d'oli i una part de vinagre.
- Afegim la sal i un polsim de pebre negre molt.
- Ho barregem molt bé.
- A l'hora de servir els espaguetis, barregem la vinagreta amb l'amanida.
- Afegim uns encenalls de formatge parmesà per sobre...
I ja la podem gaudir!