En aquesta setmana dedicada la comarca del Garraf no podíem passar per alt el tradicional xató. Per aquest motiu us volem apropar la recepta segons l'estudiós i duvulgador de la cuina catalana Josep Lladonosa.
INGREDIENTS (4 PERSONES)
• 1 o 2 escaroles ben blanques
• 200 g de morro de bacallà esqueixat (durant 1 hora, aprox.)
• 110 g de tonyina salada (feta a bocins i en remull 30 minuts)
• 6 anxoves
• 3 tomàquets
• 120 g d'olives arbequines
PER A LA SALSA
• 4 nyores (en remull unes 2 hores)
• 2 grans d'all
• 20 g d'ametlles
• 10 g d'avellanes
• 200 ml d'oli d'oliva
• 100 ml de vinagre
• sal
Amb l'escarola i els tomàquets nets, talleu-los al vostre gust i prepareu-los en una safata. Escampeu-hi per sobre el bacallà, la tonyina, els filets d'anxova i les olives.
Per fer la salsa, obriu les nyores i rasqueu-ne la polpa. Piqueu els alls, les ametlles i les avellanes i afegiu-hi la polpa de les nyores. Un cop ho tingueu tot al morter, feu voltar la mà de morter i hi aboqueu l'oli, el vinagre i la sal.
Escampeu aquesta salsa per sobre l'amanida i ja podeu servir-ho. Que vagi de gust!