De segur que més d'un cop l'heu tingut a taula. I és que a Catalunya, com a molts llocs, hi ha un pastís que de segur sempre ha fet acte de presència en algun aniversari, festa o celebració. Parlem del tradicional Pastís de Galetes de l'Àvia. Una delícia que no pot faltar entre els nostres records d'infantesa.
I ara que celebrem d'una manera especial el Dia de la Mare, per què no el preparem per fer-los un homenatge i recordar tots els grans moments compartits amb ella quan érem uns infants?
INGREDIENTS:
- Galetes tipus Maria rectangulars
- Llet
- Licor (el que més us agradi, i no és imprescindible)
Per fer la crema:
- 500 ml de llet sencera
- 3 rovells d'ou
- 70 grams de sucre
- 40 grams de Maizena
- Mitja branca de canyella
- Pell de mitja llimona
Per fer la crema de xocolata:
- 200 grams de xocolata fondant
- 200 ml de nata per muntar
- 40 grams de mantega
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar la crema. Ho fem posant els rovells d'ou i el sucre en un bol, i batent-ho fins a aconseguir una crema clara, Afegim la farina i ho emulsionem.
- Ara, en una olla, posem la llet al foc amb la canyella i la pela de llimona. Quan comenci a bullir, la retirem i deixem que reposi 5 minuts.
- Colem la llet, la tornem a posar al foc, i afegim la crema que teníem reservada, sense deixar de remenar.
- La crema agafarà consistència. Quan això passi, la retirem del foc, la tapem amb paper film, i la deixem refredar.
- Mentrestant, fem la crema de xocolata.
- Posem al foc una cassoleta amb la nata.
- Quan comenci a bullir, afegim la xocolata i la mantega, i anem remenant.
- Quan els ingredients estiguin ben integrats, ho retirem del foc i ho tapem amb film fins que es refredi.
- Ara, amb les cremes ja preparades, podem fer el pastís.
- Agafem un motlle rectangular i el folrem amb film.
- Preparem una safata amb llet i, si volem, licor.
- Suquem les galetes una a una i les posem a la base del motlle.
- Damunt de les galetes, posem crema de xocolata, i una nova capa de galetes sucades a la llet.
- A sobre, una capa de crema, i una altra de galetes.
- Podem fer tantes capes com vulguem!
- Quan tinguem totes les capes fetes, cobrim el pastís amb crema de xocolata.
- Posem el pastís a la nevera, i deixem que es refredi bé.
- A l'hora de servir-lo, el traiem del motlle.
I llest per gaudir-lo!