Falta ben poc per a celebrar la Castanyada, la nit del 31 d'octubre, a Catalunya, i com ja hem explicat anteriorment, aquesta festa té les seves pròpies postres: els panellets. Fa uns dies us explicàvem com preparar els tradicionals panellets de pinyons, i també els més llaminers, els de xocolata. Doncs avui us proposem uns panellets també tradicionals, i amb un gust diferent: els de coco.
INGREDIENTS:
- 200 grams massapà blanc
- 80 grams de coco ratllat
- 1 clara d'ou
- 1 ou batut
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar el massapà, que és la base de tots els panellets.
- Tenint en compte la quantitat de massapà que necessitem, bullim la patata necessària (200 grams de patata per cada 1/2 kg d'ametlla crua molta, 1/2 kg de sucre i la ratlladura de llimona) amb pell, la pelem i la xafem, i la deixem refredar.
- Després afegim la proporció de sucre necessària, ho barregem bé tot, i afegim l'ametlla molta, la ratlladura de llimona, i 1 rovell d'ou.
- Quan estigui tot ben barrejat, ho tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar a la nevera fins a l'endemà.
- Ara que ja tenim el massapà, anem a fer els panellets de coco.
- Posem el massapà en un bol i afegim el coco ratllat i una clara d'ou.
- Ho barregem tot molt bé amb les mans.
- Quan estigui a punt, anem fent els panellets amb forma de muntanyetes, i els posem en una safata amb paper de forn.
- Els pintem amb ou batut i els enfornem a 220 graus en mode grill a la part baixa del forn.
- Després d'uns 6 o 8 minuts, hauran agafat color, i és hora de treure'ls del forn i deixar-los refredar.
I ja els podeu gaudir!