La cuina al mes de setembre va agafant colors i gustos diferents amb els productes de temporada a Catalunya.
Avui us proposem preparar un plat amb mongeta tendra, un dels bàsics de la cuina catalana que, encara que en trobem durant tot l'any, la seva temporada és entre els mesos de maig i octubre.
Cal destacar que té poques calories, ja que el 90% del seu pes és aigua, i conté una bona quantitat de fibra, però poca proteïna. Tot i que assimilem aquesta hortalissa a la verdura pel seu color verd, es tracta d'una lleguminosa.
És rica en Provitamina A, Vitamines B2, B6 i B9 (àcid fòlic), Vitamina C, Potassi, Calci, Magnesi, i Crom. Sobre l'organisme, té efecte antienvelliment, efecte diürètic i depuratiu, és positiva en cas de diabetis, i cal anar amb precaució si tenim artritis, ja que conté oxalats.
I per gaudir de tots els beneficis de la mongeta tendra, avui preparem Mongeta tendra a la papillota.
INGREDIENTS:
- 500 grams de mongetes tendres
- 100 grams de cansalada fumada
- Sal, pebre i orenga
- Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- En primer lloc, posem a preescalfar el forn a 180 graus.
- Mentrestant, rentem les mongetes i els tallem els extrems.
- Com aquesta recepta és per a dues persones, preparem dos trossos grans de paper d'alumini.
- En cadascun d'ells, posem la meitat de les mongetes.
- Per sobre, hi posem la cansalada tallada a dauets.
- Ho salpebrem, hi posem una mica d'orenga, i un bon raig d'oli d'oliva.
- Tanquem el paper d'alumini com si es tractés d'un caramel.
- Posem els paquets al forn, i ho deixem coure uns 50 minuts a 180 graus.
- Passat aquest temps, traiem els paquets, i els podem servir directament amb el paper d'alumini al plat, o ho servim directament al plat.
- Vigileu en obrir els paquets, que el vapor crema!
Bon profit.