Al novembre, la nostra cuina canvia. I és que els productes de temporada a Catalunya en aquesta època de l'any fan que els nostres plats agafin textures i colors ben diferents dels de l'estiu.
Avui parlem del bròquil, una verdura molt rica en fibra, baixa en calories i amb una gran quantitat de vitamines, minerals, i antioxidants. És a dir, és una verdura excepcionalment nutritiva que cal aprofitar a la cuina en les múltiples maneres en què pot ser preparada.
Aporta molts beneficis a la nostra salut, els principals, que ajuda en la detoxificació hepàtica, exerceix un efecte protector de la mucosa gastrointestinal, i és un gran antioxidant.
Sabent tot això, avui us proposem preparar uns boníssims macarrons amb bròquil que agradaran a tota la família!
INGREDIENTS:
- 350 grams de macarrons
- 1 bròquil mitjà
- 100 grams de nous
- 2 grans d'all
- 50 grams de mantega
- 300 ml de nata líquida lleugera per cuinar
- 1 culleradeta de mostassa
- 120 grams de formatge d'untar
- Formatge ratllat
- Sal, pebre i nou moscada
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar bé el bròquil i tallar-lo en arbrets.
- Mentre fem això, podem anar coent la pasta al dente.
- Afegirem el bròquil a la cocció de la pasta quan quedin 3 minuts.
- Escorrem la pasta i el bròquil i ho reservem.
- Ara pelem i tallem els alls, i els saltem en una paella amb una mica de mantega o oli.
- Afegim la resta d'ingredients de la salsa: la nata, la mostassa i el formatge d'untar.
- Quan estigui ben lligada, salpebrem al gust, i afegim una mica de nou moscada.
- Afegim la pasta i el bròquil, i les nous trossejades.
- Ho barregem molt bé sense retirar del foc, a foc lent, durant 2 o 3 minuts.
- Quan estigui a punt, ho servim amb formatge ratllat per sobre.
Bon profit!