L'endívia és una hortalissa ben singular pel seu sabor característic, amargant, i amb una textura cruixent, que a la tardor podem gaudir en el seu moment de màxima plenitud. Un producte que té molts beneficis per a la salut, més enllà del seu baix contingut calòric, i el seu alt contingut en fibra i en aigua.
Aquesta hortalissa és rica en Provitamina A, Vitamina B9 (àcid fòlic), Vitamina C, Vitamina E, Potassi i calci.
Tot plegat fa que sigui un bon aliment per preveure l'acció cancerígena dels radicals lliures, a més d'afavorir la salut cardiovascular i ajudar a tenir una bona digestió.
I ara que sabem tot això, avui us proposem fer un plat per dinar amb aquest producte com a protagonista: endívies gratinades amb pernil.
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 4 endívies
- 8 talls de pernil serrà
- 4 llesques de formatge
- Beixamel i formatge ratllat
- Aigua i sal
ELABORACIÓ:
- El primer pas per preparar aquest plat és coure les endívies. Per fer-ho, les netegem i les bullim en aigua amb una mica de sal durant un quart d'hora.
- Passat aquest temps, les escorrem, i les deixem sobre paper absorbent.
- Un cop s'hagin refredat una mica, les partim per la meitat (al llarg).
- La primera meitat la farcim amb un tall de pernil.
- La segona meitat la farcim de formatge.
- Tanquem l'endívia amb el farcit, i l'emboliquem amb un altre tall de pernil.
- Anem posant les endívies en una safata de forn.
- Posem beixamel per sobre, i formatge ratllat.
- Les gratinem al forn a 200 graus uns 15 minuts o fins que estiguin daurades.
I ja tenim el plat a punt!