El Bages, així com la seva capital Manresa, compta amb una àmplia gastronomia amb productes típics i receptes tradicionals per a tots els gustos. De la comarca se n'aprecien molt als caragols, i en alguns municipis, com Fonollosa, la carn de be i de porc estan molt ben considerades.
Però un dels plats més típics de la zona és el bacallà a la manresana, que s'acompanya amb patates i allioli de codony, i que també es pot preparar amb espinacs, panses, pinyons, prunes seques i ou dur.
Aprèn a preparar aquest plat amb aquesta recepta.
Bacallà
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà del morro (dessalat)
- 100 g d'espinacs frescos
- 40 g de pinyons fregits
- 40 g de panses de Corint
- 10 prunes seques
- 200 g de cebes de Figueres
- 2 alls
- 100 ml de moscatell
- farina, oli d'oliva, julivert i pebre
PREPARACIÓ
- En un bol, posar a macerar les panses, les prunes i el moscatell durant una hora.
- Reserveu els fruits secs, coleu el moscatell, i poseu-lo en un cassó reduint-lo a foc suau.
- Fregiu el bacallà prèviament enfarinat. Un cop daurat, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.
- En una paella sofregiu la ceba tallada en juliana i els alls laminats.
- Escaldeu els espinacs, refredeu-los en un bol amb aigua freda, piqueu-los i reserveu-los.
- A la paella de fregir el bacallà, poseu els espinacs, el sofregit de ceba i all, els fruits secs macerats, el bacallà fregit i la reducció de moscatell. Deixar-ho coure tot un parell de minuts.
- Afegiu els pinyons i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un minut més.
- Emplateu el bacallà amb els espinacs i la fruita seca al costat o a sota.