Prepara la tradicional mona de Pasqua

És el dolç típic de la celebració

S'acosta la celebració de la Pasqua i, com mana la tradició catalana, a taula no hi pot faltar una Mona de Pasqua tradicional. Un dolç que simbolitza que la Quaresma, i les seves abstinències, s'han acabat.

La mona tradicional, a Catalunya i la Franja de Ponent, té generalment forma de tortell, només amb ous i, si convé, pintades. I la pots preparar a casa!

INGREDIENTS (per a la massa mare):

  • 175 grams de farina de força
  • 90 grams d'aigua
  • 10 grams de llevat fresc de flequer

INGREDIENTS (per a la mona):

  • 250 grams de farina de força
  • 2 ous
  • 65 grams de sucre
  • 30-40 mil·lilitres d'aigua mineral
  • ratlladura de llimona
  • 25 grams d'oli
  • massa mare
  • Cabell d'àngel, massapà, xocolata pel farcit
  • 2 ous durs
  • un ou batut
  • fideus de colors
Podeu guarnir la mona com us vingui de gust.

Podeu guarnir la mona com us vingui de gust.

ELABORACIÓ:

Per preparar la massa mare:

  • Dissoldre el llevat amb l'aigua tèbia, i afegir la farina. Pastar fins a tenir una massa homogènia.
  • Fer una bola i posar-la en un bol enfarinat, tapat amb un drap de cuina.
  • Deixar-ho llevar durant dues hores.

Per preparar la mona:

  • Barrejar la farina amb els ous lleugerament batuts, el sucre, la ratlladura de llimona i la massa mare en un bol gran.
  • Amassar a poc a poc i anar afegint a poc a poc l'aigua necessària perquè quedi una massa ben lligada.
  • Quan la massa no s'enganxi a les mans, afegir l'oli i pastar uns deu minuts fins que la massa l'absorbeixi.
  • Col·locar-ho en un bol enfarinat i deixar-ho llevar durant 3 hores tapat amb un drap de cuina.
  • Després d'aquest temps, estirar al damunt d'una superfície enfarinada fent un rectangle més ample en un dels dos extremes.
  • Posar el cabell d'àngel a l'extrem més estret, i enrotllar cap a l'extrem més ample.
  • Unir els dos extrems perquè tingui forma de corona.
  • Posar un o dos ous a l'extrem de la mona, amb dues tires de pasta a sobre amb forma de creu.
  • Pintar-ho amb ou batut i deixar-ho reposar 30 minuts.
  • Tornar a pintar amb ou batut i enfornar a 180 graus, dins el forn prèviament escalfat, entre 20 i 30 minuts.
Més informació
 
Destaquem