Quan arriba el temps dels bolets, la cuina a casa nostra es vesteix de tardor amb les múltiples opcions gastronòmiques que ofereix aquest producte, que tant el podem comprar, com sortir a caçar tot gaudint d'un dia a l'aire lliure envoltats de natura.
Però com dèiem, a la cuina és on acaben aquests deliciosos fruits del bosc. N'hi ha per a tots els gustos, des de xampinyons fins a gírgoles, camagrocs, ceps i trompetes de la mort, entre molts altres. I cada varietat ofereix múltiples possibilitats culinàries per degustar-los com més ens agradin.
Si bé ara fa uns dies us explicàvem com preparar vedella amb bolets, avui farem un altre plat ben senzill que té com a protagonista el bolet estrella a casa nostra: el rovelló.
El rovelló és el bolet estrella a casa nostra.
Rovellons saltats amb pinyons, all i julivert
INGREDIENTS:
- 150 g de rovellons
- 1 grapat de pinyons
- 1 gra d'all i julivert fresc
- Sal marina
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Netegeu bé els rovellons i eixugueu-los amb un paper de cuina per treure l'excés d'humitat.
- Feu els rovellons a trossos tallant-los a meitats o a quarts.
- Salteu l'all laminat en una paella durant un minut amb oli d'oliva verge extra.
- Afegiu els rovellons i una mica de sal.
- Salteu els rovellons fins que estiguin tendres i afegiu el julivert picat i els pinyons.
- Salteu la barreja durant un o dos minuts.
- Serviu. Bon profit!