Prepara una boníssima Quiche de calçots

Un plat senzill de preparar que farà les delícies dels teus convidats en època de calçots

Ara que és temps de calçots, i que ve de gust gaudir-los tot fent una bona calçotada, també hi ha altres opcions per gaudir d'aquest producte amb receptes senzilles i boníssimes. Des de fer-los en tempura, fins a preparar coques o una boníssima quiche que farà les delícies dels comensals. Us expliquem com preparar aquest darrer plat.

INGREDIENTS (Massa):

  • 250 grams de farina
  • 125 grams de mantega
  • 1 ou
  • Un polsim de sal
  • 2 cullerades d'aigua freda

INGREDIENTS (Farcit):

  • Calçots
  • 100 grams de formatge brie
  • 20 cl nata líquida
  • 2 ous
  • Nou moscada i sal

ELABORACIÓ:

  • Primer cal preparar la massa posant la farina, la mantega, l'ou, l'aigua i la sal en un bol.
  • Barregeu els ingredients fins a obtenir una massa ben homogènia.
  • Deixeu reposar la massa durant dues hores a la nevera tapada amb paper film.
  • Estireu la massa amb un corró i poseu-la en un motlle apte per a forn.
  • Punxeu amb una forquilla la massa diverses vegades, i reserveu-la a la nevera uns 20 minuts.
  • Tot seguit, coeu-la 12 minuts al forn a 200 graus.
  • Un cop feta la massa, prepareu el farcit.
  • Netegeu els calçots i talleu la part blanca a trossos petits.
  • Sofregiu els calçots amb oli i una mica de sal fins que estiguin tous.
  • Bateu els dos ous incorporant-hi la nata, sal i nou moscada.
  • Afegiu a la barreja el formatge brie tallat a daus, i els calçots sofregits.
  • Poseu el farcit a la massa.
  • Coeu la quiche uns 20 minuts al forn a 200 graus.

I llesta per menjar!
 

Més informació
 
Destaquem