Ara que és temps de calçots, i que ve de gust gaudir-los tot fent una bona calçotada, també hi ha altres opcions per gaudir d'aquest producte amb receptes senzilles i boníssimes. Des de fer-los en tempura, fins a preparar coques o una boníssima quiche que farà les delícies dels comensals. Us expliquem com preparar aquest darrer plat.
INGREDIENTS (Massa):
- 250 grams de farina
- 125 grams de mantega
- 1 ou
- Un polsim de sal
- 2 cullerades d'aigua freda
INGREDIENTS (Farcit):
- Calçots
- 100 grams de formatge brie
- 20 cl nata líquida
- 2 ous
- Nou moscada i sal
ELABORACIÓ:
- Primer cal preparar la massa posant la farina, la mantega, l'ou, l'aigua i la sal en un bol.
- Barregeu els ingredients fins a obtenir una massa ben homogènia.
- Deixeu reposar la massa durant dues hores a la nevera tapada amb paper film.
- Estireu la massa amb un corró i poseu-la en un motlle apte per a forn.
- Punxeu amb una forquilla la massa diverses vegades, i reserveu-la a la nevera uns 20 minuts.
- Tot seguit, coeu-la 12 minuts al forn a 200 graus.
- Un cop feta la massa, prepareu el farcit.
- Netegeu els calçots i talleu la part blanca a trossos petits.
- Sofregiu els calçots amb oli i una mica de sal fins que estiguin tous.
- Bateu els dos ous incorporant-hi la nata, sal i nou moscada.
- Afegiu a la barreja el formatge brie tallat a daus, i els calçots sofregits.
- Poseu el farcit a la massa.
- Coeu la quiche uns 20 minuts al forn a 200 graus.
I llesta per menjar!