Ens trobem immersos en la tardor, i la gastronomia ens ofereix múltiples possibilitats amb productes propis d'aquesta època de l'any. Carabasses, moniatos i castanyes en són, possiblement, els més representatius. Avui parlem de castanyes.
I és que de tots és sabut que la tardor és temps de castanyes, un fruit sec molt nutritiu, ja que el seu component principal són els hidrats de carboni, i amb moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruites seques. És a dir, és una bona font d'energia, però baixa en calories.
I per gaudir-les d'una manera ben dolça, avui preparem un pastís de castanyes.
INGREDIENTS:
- Mig quilo de castanyes crues
- 3 ous
- 150 grams de sucre
- 125 grams de mantega
- Cobertura de xocolata negra (uns 100 grams)
ELABORACIÓ:
- Comencem per coure les castanyes. Els fem un tall a la pell i les bullim durant 45 minuts.
- Pelem les castanyes i les triturem.
- Afegim el sucre, i seguim triturant.
- Desfem la mantega al bany maria, l'afegim a la barreja de castanyes i sucre, i ho tornem a triturar tot junt.
- Ara, separem els rovells de les clares d'ou i muntem les clares a punt de neu.
- Afegim els rovells a la barreja de castanyes feta prèviament barrejant-ho bé.
- Quan estigui ben barrejat, afegim les clares muntades, i ho barregem.
- Posem el resultat en un motlle per a forn untat amb mantega.
- Coem el pastís durant una hora a 180 graus.
- Quan estigui cuit, traiem el motlle del pastís, desfem la xocolata al bany maria, i cobrim el pastís.
- Per decorar el pastís, podeu fer servir un parell de castanyes cuites.
Ja tenim postres de tardor!