Postres de tardor: pastís de castanyes

Quan arriba el fred a Catalunya no hi ha res millor que gaudir de la gastronomia de temporada

Ens trobem immersos en la tardor, i la gastronomia ens ofereix múltiples possibilitats amb productes propis d'aquesta època de l'any. Carabasses, moniatos i castanyes en són, possiblement, els més representatius. Avui parlem de castanyes.

I és que de tots és sabut que la tardor és temps de castanyes, un fruit sec molt nutritiu, ja que el seu component principal són els hidrats de carboni, i amb moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruites seques. És a dir, és una bona font d'energia, però baixa en calories.

I per gaudir-les d'una manera ben dolça, avui preparem un pastís de castanyes.

INGREDIENTS:

  • Mig quilo de castanyes crues
  • 3 ous
  • 150 grams de sucre
  • 125 grams de mantega
  • Cobertura de xocolata negra (uns 100 grams)

ELABORACIÓ:

  • Comencem per coure les castanyes. Els fem un tall a la pell i les bullim durant 45 minuts.
  • Pelem les castanyes i les triturem.
  • Afegim el sucre, i seguim triturant.
  • Desfem la mantega al bany maria, l'afegim a la barreja de castanyes i sucre, i ho tornem a triturar tot junt.
  • Ara, separem els rovells de les clares d'ou i muntem les clares a punt de neu.
  • Afegim els rovells a la barreja de castanyes feta prèviament barrejant-ho bé.
  • Quan estigui ben barrejat, afegim les clares muntades, i ho barregem.
  • Posem el resultat en un motlle per a forn untat amb mantega.
  • Coem el pastís durant una hora a 180 graus.
  • Quan estigui cuit, traiem el motlle del pastís, desfem la xocolata al bany maria, i cobrim el pastís.
  • Per decorar el pastís, podeu fer servir un parell de castanyes cuites.

Ja tenim postres de tardor!

Més informació
 
Destaquem