Quan falten pocs dies per celebrar la revetlla de Sant Joan, hi ha un element que no pot faltar a cap taula arreu de Catalunya. Parlem de la típica coca de Sant Joan, unes postres boníssimes que faran que la nit sigui encara més especial. I més, si la fem nosaltres mateixos a casa.
Aquesta coca dolça es menja durant la Nit de Sant Joan a les revetlles, acompanyada per vi dolç o ranci. I n'hi ha per a tots els gustos, ja que pot ser confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada.
Segur que ja us ve de gust un tall d'aquesta meravella... però primer, toca fer-la!
INGREDIENTS:
- 250 grams de farina de força
- 200 grams de fruites confitades
- 75 grams de llet
- 55 grams de mantega tova
- 55 grams de sucre
- 25 grams de pinyons (opcional)
- 20 grams de llevat premsat
- 2 ous
- Mitja copa d'anís
- Pell de llimona ratllada
- Sal, sucre, oli o mantega
ELABORACIÓ:
- Desfem el llevat amb la llet una mica calenta.
- Afegim 3 cullerades de farina i ho treballem fins a tenir una massa llisa. Ho deixem reposar fins que hagi doblat el volum.
- Mentrestant, fem un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre hi posem la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'anís.
- Treballem tots els ingredients que hi ha al mig, afegim la massa fermentada i continuem treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
- Quan ja la tenim a punt, l'estirem sobre una placa de forn untada amb oli o mantega amb un gruix d'1 centímetre i forma ovalada.
- Pintem amb ou la massa i col·loquem al damunt les fruites confitades, tallades a trossos.
- Ho deixem reposar fins que dobli el volum.
- Si ho volem, podem afegir pinyons per sobre, ben repartits.
- Ho acabem de cobrir tot amb sucre.
- Coem la coca al forn a 180 °C uns 20 minuts.
- Passat aquest temps, l'hem de deixar refredar.
I ja teniu a punt les postres per a la nit més màgica de l'any!