Seguim aquests dies amb propostes gastronòmiques amb productes de temporada per poder fer a casa i gaudir d'àpats deliciosos mentre duri el confinament. Avui us proposem preparar un boníssim pollastre amb carxofes que us encantarà.
INGREDIENTS:
- 4 quarts de pollastre.
- 6 carxofes.
- 2 cebes.
- 4 alls.
- 1 cullerada de farina.
- 1 branca de canyella.
- 1 branca de romaní.
- 2 fulles de llorer.
- 1 gotet de vi blanc.
- 1 got de brou de pollastre.
- Sal i pebre.
- Picada amb 4 alls, ametlles, avellanes i julivert.
ELABORACIÓ:
- Talleu el pollastre a trossos i salpebreu-lo.
- Enrossiu el pollastre per tots els costats en una cassola amb un raig d'oli. Quan estigui daurat, retireu-lo i reserveu-lo.
- Poseu ara a la cassola la ceba tallada amb juliana. Quan estigui daurada, afegiu el pollastre, els alls sencers, el llorer i la canyella. Coure-ho durant 30 minuts.
- Afegiu el got de vi blanc i deixeu que s'evapori.
- Afegiu després el brou de pollastre i abaixeu el foc.
- Tot seguit, desfeu la cullerada de farina en una mica de brou, i afegiu-ho a la cassola.
- Tapeu la cassola i deixeu que es vagi coent a foc lent.
- Quan hagi passat una hora, afegiu la picada i la branca de romaní.
- Deixeu que cogui mitja hora més.
- Mentrestant, salteu les carxofes tallades a quarts en una paella amb una mica d'oli.
- Afegiu-les a la cassola, i deixeu que cogui tot junt uns 5 minuts més.
I ja està a punt per gaudir-lo!